Πόλις, Οντολογία, Εκκλησιαστκό γεγονός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πόλις, Οντολογία, Εκκλησιαστκό γεγονός

Αναμέτρηση με τη σκέψη του Χρήστου Γιανναρά

Συλλογικό έργο

18.50€ -10% 16.65€

Συμμετέχουν οι:

π. Ανδρέας Ανδρεόπουλος • Deborah Casewell

Jonathan Cole • Brandon Gallaher • Άγγελος Γουνόπουλος

π. Daniel Isai • Νικόλαος Κορωναίος • Marcello La Matina

John Milbank • Σωτήρης Μητραλέξης • Διονύσιος Σκλήρης

Paul Tyson • Rowan Williams

 

 

Παρ’ όλο που ο Χρήστος Γιανναράς είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ορθόδοξους στοχαστές εδώ και πολλές δεκαετίες, η συστηματική ενασχόληση με το έργο του εκτός Ελλάδος άρχισε μόλις πρόσφατα, μέσα από την αυξανόμενη διαθεσιμότητα των βιβλίων του σε αγγλική μετάφραση. Η δημοσίευση αυτής της λαμπρής συλλογής δοκιμίων, που αναλύει τη σκέψη του στους τομείς της πολιτικής θεωρίας, της φιλοσοφίας και της θεολογίας, έρχεται στον κατάλληλο καιρό και θα αποτελέσει ορόσημο στην πρόσληψη της σκέψης του Γιανναρά.

Norman Russell Επίτιμος ερευνητικός εταίρος στο St Stephen’s House του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

 

Αυτό το συμπόσιο, το οποίο συνεκάλεσε ο Σωτήρης Μητραλέξης, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια να συζητηθεί το ευρύ έργο του Χρήστου Γιανναρά, συμπεριλαμβάνοντας τις φιλοσοφικές, επιστημολογικές, ηθικές και πολιτικές πτυχές του έργου του, οι οποίες υπογραμμίζονται από την οντολογία της σχέσης και του προσώπου. Κριτικό και επικριτικό, αν και με ένα θετικό πνεύμα, το βιβλίο αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε μια ευρύτερη ενασχόληση με τη σκέψη του Γιανναρά στον αγγλόφωνο χώρο.

Andrew Louth Εταίρος της Βρετανικής Ακαδημίας, Ομότιμος Καθηγητής Πατρολογίας και Βυζαντινών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Durham

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωτήρης Μητραλέξης

Σωτήρης Μητραλέξης (Επιμέλεια)

Ο Σωτήρης Μητραλέξης είναι εντεταλμένος διδάσκων φιλοσοφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ερευνητικός εταίρος στο Πανεπιστήμιο του Winchester. Έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Πόλεως, Κωνσταντινούπολη-Istanbul Sehir Univ. και έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Princeton και στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας της Freie Universitat Berlin, διδάκτωρ θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης και διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Μετά από σπουδές φιλολογίας και φιλοσοφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Freie Universitat Berlin. Έχει εκδώσει μεταξύ άλλων τα βιβλία "Ever-Moving Repose: A Contemporary Reading of Maximus the Confessor’s Theory of Time" (Oregon: Cascade, 2017), "Μεθοδολογία και Θεωρία της Ιστορίας της Φιλοσοφίας" (Αθήνα: Καρδαμίτσα, 2017), "Σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους" (Αθήνα: Αρμός, 2019), "Ludwig Wittgenstein between Analytic Philosophy and Apophaticism" (επιμ., Newcastle: Cambridge Scholars Publishing, 2015), και "Slavoj Zizek and Christianity" (συνεπιμ., Νέα Υόρκη: Routledge, 2019).


Γιάννης Πεδιώτης (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Σελίδες:
543
Διαστάσεις:
14x21
Βάρος:
0.58 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση