Ποιήματα Β'
zoom in
9.50€ -11% 8.46€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789607255150

 • Κατηγορίες:

  Ποίηση , Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  1997

 • Εκδότης

  Πρόσπερος

Στον παρόντα τόμο περιέχονται όλες οι ποιητικές συλλογές του Τάσου Κόρφη που εκδόθηκαν μετά την συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του το 1983, δηλαδή οι συλλογές: `Παυσίλυπα`, Πρόσπερος, Αθήνα 1987, `153 GRAFFITI` μονόστιχα, Πρόσπερος, Αθήνα 1992, και `Εγκώμια`, Πρόσπερος, Αθήνα 1993, καθώς επίσης και όσα ποιήματα βρέθηκαν μετά το θάνατό του σε χειρόγραφα με τον τίτλο `Χρυσάνθεμα`. [?]
Μαζί με τα ποιήματα των `Χρυσάνθεμων` στα χειρόγραφα υπάρχουν επίσης τρία ποιήματα (Εγκώμιο για τη μοναξιά, Εγκώμιο ενός ναυαγίου, Της βιασμένης παρθένας), τα όποια όπως φαίνεται και από τους τίτλους, ανήκουν μάλλον στην προηγουμένη συλλογή του ποιητή `Εγκώμια`. Τα ποιήματα αυτά που δεν συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση των `Εγκωμίων`, επρόκειτο ίσως μετά από νεώτερη επεξεργασία να ενταχθούν στα `Χρυσάνθεμα`. Εδώ παρατίθενται ως επίμετρο, ακριβώς μετά τα `Εγκώμια`.
Μ` αυτήν την έκδοση όλο το ποιητικό έργο του Τάσου Κορφή θα βρίσκεται πλέον συγκεντρωμένο σε δύο τόμους, ώστε να είναι ευχερέστερη η πρόσβαση σ` αυτό, αλλά και η αποτίμησή του. Έτσι, δεκατέσσερα χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου τόμου των `Ποιημάτων`, ο δεύτερος τόμος θα πάρει τη θέση δίπλα του, `εκεί στα ψηλά ράφια` όπου υπάρχουν τα βιβλία, όπως γράφει ο Μπόρχες σ` ένα ποίημα του μεταφρασμένο από τον Τάσο Κόρφη, `κοντά αλλά και μακρυά μαζί, μυστικά αλλά και φανερά, όπως τ` άστρα`. Γ.Ρ.

Τάσος Κόρφης

Τάσος Κόρφης (Συγγραφέας)

Τάσος Κόρφης (1929-1994). Ο Τάσος Κόρφης (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Τάσου Ρομποτή) γεννήθηκε στην Κέρκυρα, γιος του μουσικοσυνθέτη Γεράσιμου Ρομποτή. Τέλειωσε το Γυμνάσιο στην Πάτρα και μαθητής ακόμη δημοσίευσε ποιήματα στο περιοδικό "Χαραυγή" και στην εφημερίδα του Πύργου "Αυγή". Το 1947 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και μπήκε στη Ναυτική Σχολή Δοκίμων. Από την αποφοίτησή του το 1951 ως το 1982 εργάστηκε ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Αντιναυάρχου Αρχηγού του Στόλου. Υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία, τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις και τέλειωσε επίσης τη Ναυτική Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Αμύνης του ΝΑΤΟ στη Ρώμη. Εκπροσώπησε τη χώρα με σε νατοϊκά επιτελεία. Στο χώρο των γραμμάτων ασχολήθηκε με την πεζογραφία, την ποίηση, το δοκίμιο, τη μελέτη και τη μετάφραση. Τιμήθηκε με το Έπαθλο Κυπριακών Γραμμάτων, το έπαθλο Νίκου Καββαδία και το Β΄ Κρατικό Βραβείο Διηγήματος. Πέθανε στην Αθήνα. Για περισσότερα βιογραφικά στοιχεία του Τάσου Κόρφη βλ. Γιολάντα Πέγκλη, "Τάσος Κόρφης - Ρομποτής: ένας πολυδιάστατος πνευματικός άνθρωπος", στο περιοδικό "Η Λέξη", τ. 125, 1-2/1995, Γ.Μ. Πολιτάρχης, "Κόρφης Τάσος", στη "Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας", τ. 9, Χάρη Πάτση, χ.χ., και Θεοδόσης Κοντάκης, "Κόρφης Τάσος", στο "Λεξικό Νεοελληνικής Λογοτεχνίας", Πατάκης, 2007, σελ. 1131-1132. (Πηγή: Αρχείο Ελλήνων Λογοτεχνών, Ε.ΚΕ.ΒΙ.)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
135
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.162 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση