Ποια Ευρώπη;
zoom in
23.00€ -11% 20.47€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789608350328

 • Κατηγορίες:

  Πολιτική | Οικονομία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2006

 • Εκδότης

  Ποταμός

Ξεκινώντας από μια αναλυτική βάση, το βιβλίο αυτό επιχειρεί να εξηγήσει και να φωτίσει μερικά από τα πιο ουσιώδη προβλήματα που σχετίζονται με την περαιτέρω ανάπτυξη της Ευρώπης ως περιφερειακής οικονομικής και πολιτικής οντότητας, καθώς και τις βασικές επιλογές που συνδέονται με αυτά. Υπερβαίνοντας στα στενά όρια μιας αυστηρά ακαδημαϊκής μελέτης, το βιβλίο επιχειρεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάθε ενημερωμένου αναγνώστη και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλει στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Ο στόχος φαίνεται, ίσως, φιλόδοξος· βρίσκεται, ωστόσο, σε αντιστοιχία με τη βασική μου συλλογιστική ότι τα ζητήματα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης πρέπει να αποκτήσουν σαφέστερα πολιτικό χαρακτήρα. Χρειάστηκα περισσότερο από ένα χρόνο για να γράψω το βιβλίο, και πολύ περισσότερα χρόνια για να αποκρυσταλλώσω τις απόψεις που διατυπώνονται σ` αυτό. Οι απόψεις αυτές προέρχονται από διαφορετικές πηγές, ορισμένες από τις οποίες είναι δύσκολο πλέον να τις ιχνηλατήσω στην αρχική μορφή τους. Στη διαμόρφωση αυτών των απόψεων συνέβαλλαν τόσο η μακρόχρονη πείρα μου ως ακαδημαϊκού δασκάλου και ερευνητή σε διάφορες χώρες, όσο και η (συντομότερη οπωσδήποτε) ενασχόλησή μου με τον ιδιωτικό τομέα αλλά και τον δημόσιο βίο· ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε, τέλος, και η συνεχής προσπάθειά μου να δρω ως ενεργός Ευρωπαίος πολίτης, γεγονός που πλούτισε ιδιαίτερα τις εμπειρίες μου. Οι ιδέες που περιέχονται εδώ έχουν κατά κανόνα διατυπωθεί και με άλλες ευκαιρίες· επομένως, έχουν ήδη κριθεί από ποικίλα ακροατήρια, τα οποία αποτελούνται είτε από φοιτητές, είτε από άτομα με συμμετοχή στη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Το βιβλίο δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να γραφεί δίχως την έμπνευση, την πρόσβαση σε πληροφορίες και την ανατροφοδότηση που μου πρόσφεραν πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι. Ακόμη και όταν κάποιος συνηθίζει να αλλάζει περιβάλλον, ορισμένοι σταθμοί διαρκούν περισσότερο από άλλους. Η Αθήνα, η Οξφόρδη, το Λονδίνο, η Μπριζ και η Φλωρεντία υπήρξαν πόλεις όπου πέρασα ένα σημαντικό κομμάτι της έως σήμερα ζωής μου. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους φίλους και τους συναδέλφους μου για το προνόμιο που μου πρόσφεραν να μάθω από αυτούς.(...)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Ανδρέας Παππάς

Ανδρέας Παππάς (Μεταφραστής)

Ο Ανδρέας Παππάς γεννήθηκε το 1950 στην Πάτρα και από το 1969 ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση και την επιμέλεια κειμένων. Από το 1977 ως το 1993 διατέλεσε συνιδιοκτήτης και διευθυντής των εκδόσεων "Υποδομή". Ως επιμελητής εκδόσεων, editor και μεταφραστής έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), καθώς και με αρκετούς εκδοτικούς οίκους (Άγρα, Αδάμ, Γνώση, Καστανιώτης, Κριτική, Νεφέλη, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Σαβάλλας, Σμίλη, κ.ά.). Το 1999 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Υποδομή" το βιβλίο του "Μεταξύ Γουτεμβέργιου και Μαρξ: 30 χρόνια με μοβ μαρκαδόρο και μολύβι 4Β". Από το 2001 διδάσκει μετάφραση κειμένων Ιστορίας, Ιστορίας του Πολιτισμού και Ιστορίας της Τέχνης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ) και από το 2002 γράφει στο ένθετο "Βιβλία" της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής".

Ελισάβετ Κελπερή (Επιμέλεια)


Αργυρώ Δοξάκη (Επιμέλεια)


Λουκάς Τσούκαλης

Λουκάς Τσούκαλης (Συγγραφέας)

Ο Λουκάς Τσούκαλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Μπριζ και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Δίδαξε επί σειρά ετών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, μεταξύ άλλων, στην Οξφόρδη, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο του London School of Economics (LSE) και στο Κολέγιο της Ευρώπης. Σήμερα είναι καθηγητής ευρωπαϊκής οργάνωσης στην έδρα Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Έχει διατελέσει επίσης, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του ΔΣ και διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ) και πρέσβης και ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, το οποίο έχει μεταφραστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, καθώς και ενεργό συμμετοχή τόσο στον χώρο της πολιτικής όσο και της οικονομίας. Μεταξύ των βιβλίων του περιλαμβάνονται τα "The New European Economy", 1997, και "What Kind of Europe?", 2004.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
366
Διαστάσεις:
24x15
Βάρος:
0.667 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση