Πιστεύω εις Ένα Θεόν
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πιστεύω εις Ένα Θεόν

Ερμηνευτικά Ιερών Κειμένων

Σπυρίδων Ν. Λόντος

2.50€

Με τη νέα Σειρά «Ερμηνευτικά Ιερών Κειμένων» ο συγγραφέας Πρωτοπρ. Σπυρίδων Λόντος, υποψ. Διδάκτωρ Θεολογίας, στοχεύει να μεταλαμπαδεύσει σε όλους την κρυμμένη θεολογική και νοηματική πληρότητα κειμένων της Αγίας Γραφής και ειδικότερα αυτών που χρησιμοποιούνται στη λατρευτική ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Έτσι, εξηγούνται ακροθιγώς επιλεγμένα βιβλικά αναγνώσματα και ο άνθρωπος γίνεται μέτοχος των μυστηρίων του Αγίου Πνεύματος. Τα κείμενα συνοδευόμενα με την ερμηνεία τους γίνονται πιο προσιτά στο αναγνωστικό κοινό. Έκδοση πλήρως έγχρωμη.

Τό δεύτερο βιβλίο της νέας Σειράς έχει τίτλο «Πιστεύω εις Ένα Θεόν». Περιλαμβάνει το Σύμβολο της πίστεώς μας, το οποίο αναφέρεται περιληπτικά σε αυτά που πιστεύει ο ορθόδοξος χριστιανός, δηλ. στην Αγία Τριάδα, στην Εκκλησία, στο Βάπτισμα, στην ανάσταση των νεκρών και την Δευτέρα Παρουσία. Στο βιβλίο επιχειρείται από τον συγγραφέα μια ερμηνευτική προσέγγιση του περιεχόμενου των 12 άρθρων του Συμβόλου με βάση τα αγιογραφικά κείμενα, με σκοπό να γίνει κατανοητό σε όλους.

Σπυρίδων Ν. Λόντος

Σπυρίδων Ν. Λόντος (Συγγραφέας)

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Λόντος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και μετά το πέρας της εγκυκλίου μορφώσεώς του σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών (1986-1989) και στο Ποιμαντικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1989-1993). Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού (1989-1991), ως συνεργάτης του πρώην Αρχηγού Θρησκευτικού ΓΕΕΘΑ π. Τιμοθέου Μανωλέα. Το 1992 συμμετείχε στην ομάδα που εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών στις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Καισαρεία του Φιλίππου (Πανειάς), στο Ισραήλ. Παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον Τομέα Βιβλικών Σπουδών και Πολιτιστικού Βίου της Μεσογείου του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι έγγαμος καί πατέρας δυο αγοριών. Χειροτονήθηκε Ιεροδιάκονος και Πρεσβύτερος το 1997 με εντολή του Σεβασμ. Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλεξίου, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. Δαμασκηνό στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής οδού Ακαδημίας, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Είναι Υπεύθυνος Νεότητος και Πρόεδρος του Φιλόπτωχου Ταμείου του ως άνω Ναού. Είναι, ακόμα, μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" και του Χριστιανικού Ομίλου Φοιτητών και Επιστημόνων (β΄ Αντιπρόεδρος). Κατέχει δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής. Από τον Ιανουάριο του 2000, με την ευλογία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρίου Χριστοδούλου, ανέλαβε την ευθύνη του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών. Άρθρα του σχετικά με την ποιμαντική των πενθούντων και το Α΄ Κοιμητήριο, έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά "Εφημέριος" και "Τόλμη". Ακόμα άρθρα γενικότερου θεολογικού περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά "Καινή Κτίσις" και "Ανησυχίες".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
ΑΘΗΝΑ
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
56
Διαστάσεις:
16.5x11.7
Βάρος:
0.067 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση