Πηνελόπη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πηνελόπη

Η αληθινή ιστορία μιας όμορφης μοσχονησιώτισσας που την ερωτεύθηκε ο διώκτης της στην καταστροφή της Μικράς Ασίας το 1922

Βασιλική Ράλλη

Η αληθινή ιστορία μιας όμορφης Μοσχονησιώτισσας, που την ερωτεύεται και με δόλο την αποσπά από τους γονείς της ένας τούρκος αξιωματικός, παλαιός φίλος της οικογένειάς της. Η μητέρα της χάνεται και ο πατέρας της καταφεύγει στη Μυτιλήνη. Σήμερα τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα της Πηνελόπης αναζητούν από την Τουρκία τους έλληνες συγγενείς της μητέρας και της γιαγιάς τους κι ανακαλύπτουν τη συγγραφέα που τυχαίνει να είναι μακρινή συγγενής της ηρωίδας. Η Βασιλική Ράλλη, παίρνοντας αφορμή απ` αυτή την αναπάντεχη προσέγγιση, μας θυμίζει την τόσο ενδιαφέρουσα όσο και τραγική ιστορία της Πηνελόπης. Κάνοντάς το αυτό, συμβάλλει θεαματικά στο άνοιγμα της νέας περιόδου συνύπαρξης των δύο λαών, που όχι μόνο έχει ρίζες μιας προαιώνιας συμβίωσης, αλλά και ρίζες αίματος και κοινών δεινών και λαχτάρας για ζωή.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βασιλική Ράλλη

Βασιλική Ράλλη (Συγγραφέας)

Η Βασιλική Ράλλη γεννήθηκε στη Θερμή της Λέσβου λίγους μήνες μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Κατάγεται από το Μοσχονήσι της Μικράς Ασίας. Ο πατέρας της Νικόλαος Μαραγκός έμεινε αιχμάλωτος στους Τούρκους ενώ η μητέρα της ήλθε προσφυγοπούλα στη Λέσβο, διαφεύγοντας ως εκ θαύματος τη σφαγή τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922. Η Βασιλική απεφοίτησε από το Ανώτερο Παρθεναγωγείο και τη Γαλλική Σχολή της Μυτιλήνης. Αν και από νωρίς ασχολήθηκε με την ποίηση, ωστόσο τα τελευταία χρόνια μας έδωσε υπέροχα δείγματα πεζογραφίας, στα οποία είναι διάχυτη η αγάπη της, η νοσταλγία κι ο βαθύς πόνος για την αξέχαστη πατρίδα της, αλλά και η βαθειά της πίστη και ευλάβεια στο Θεό και τους Αγίους. Η Βασιλική Ράλλη είναι η πρώτη που δέχτηκε σε ενύπνιο τις υποδείξεις του αγίου Ραφαήλ σχετικά με την αποκάλυψη των λειψάνων μέσα στο κτήμα της και μέχρι σήμερα αποτελεί την κύρια και πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών γύρω από το "Θαύμα της Θερμής".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
175
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.272 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση