Πήλιον όρος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πήλιον όρος

Ιστορία, παράδοση, πολιτισμός, περιήγηση

Λιάπης, Κώστας

13.94€ -11% 12.41€

Ο επισκέπτης-αναγνώστης μέσa απ’ τον οδηγό αυτό μπορεί να γνωρίσει καλύτερα τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του Πηλίου: το φυσικό κάλλος, τους θρύλους και τη μακραίωνη ιστορία του, τη ζωή τόσο των σημερινών κατοίκων όσο και των παλαιότερων, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του πλούσιου λαϊκού πολιτισμού του. Γίνεται ιδιαίτερη μνεία στους δήμους και στις κοινότητες του Πηλίου και δίδονται πληροφορίες για την τουριστική υποδομή της κάθε περιοχής.
Στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης άποψης για τον τόπο συντελεί και το πλούσιο φωτογραφικό και χαρτογραφικό υλικό, που απεικονίζει με γλαφυρότητα τα χαρακτηριστικά του Πηλίου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Λιάπης, Κώστας (Συγγραφέας)

Γόνος του "μεγάλου" Αϊ - Γιώργη του Πηλίου κι εκπαιδευτικός ασχολείται με τα γράμματα. (στην πλατιά έννοια του όρου) από το 1955, με πρώτο βήμα τη βολιώτικη εφημερίδα Η Θεσσαλία, όπου έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα χιλιάδες μικρά και μεγάλα κείμενα, που εκτείνονται από το χώρο του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ ως τις περιοχές της λαογραφίας, της ιστορίας, της γλωσσολογίας και της λογοτεχνίας. Κείμενά του, όμως, από τους ίδιους αυτούς χώρους δημοσιεύονται χρόνια τώρα και σε πολλές άλλες εφημερίδες και κυρίως περιοδικά πολιτιστικής καλλιέργειας απ΄ όλη σχεδόν τη χώρα. Συνεργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και με τον Κρατικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Βόλου, όπου κι έχει πραγματοποιήσει πάνω από 500 παιδαγωγικές, ιστορικές και λαογραφικές εκπομπές. Στο ενεργητικό του καταγράφεται επίσης η συγγραφή 13 βιβλίων (ανάμεσα στα οποία και το πολυδιαβασμένο Ώρες του Πηλίου) και 15 ανατύπων με θέματα από την ιστορία, τη λαογραφία, τη λογοτεχνία και τη γλωσσολογία και επίκεντρο κυρίως το αγαπημένο του Πήλιο. Για μελέτες του έχει βραβευτεί σε πολλούς πανελλήνιους και πανθεσσαλικούς διαγωνισμούς, ενώ για το έργο του "Το γλωσσικό ιδίωμα του Πηλίου" έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών και της Γλωσσικής Εταιρείας της Ακαδημίας Αθηνών. Τέλος είναι μέλος διαφόρων πνευματικών ιδρυμάτων και σωματείων όπως η Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, η Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πόρναλης, Μιχάλης (Φωτογράφος)

Ζει και εργάζεται στο Βόλο. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Σουηδία όπου παρακολούθησε και μαθήματα φωτογραφίας. Στα πρώτα του φωτογραφικά βήματα ασχολείται με την "εικαστική" φωτογραφία και πραγματοποιεί 18 ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία τοπίου και εκδίδει καρτ-ποστάλ, αφίσες, ημερολόγια και φωτογραφικά βιβλία. Το 1997 εκδίδει το "Πήλιο, φωτο-διαδρομή", το 1999 το "Πήλιο, φίλεμα Θεού", το 2001 το πολυτελές φωτογραφικό λεύκωμα "Πήλιο του φωτός και των χρωμάτων". Έχει διδάξει σε σχολές φωτογραφίας και διαθέτει πλούσιο αρχείο φωτογραφιών απ΄ όλη την Ελλάδα. Φωτογραφίες του δημοσιεύονται σε έντυπα και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι τακτικός συνεργάτης του "National Geographic".

Έτος κυκλοφορίας:
2001
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
179
Διαστάσεις:
27x14
Βάρος:
0.357 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση