Πιάνο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πιάνο

Οι μεγάλοι ερμηνευτές

Έφη Αγραφιώτη

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται 2.000 περίπου σημαντικές προσωπικότητες του πιάνου. Σκιαγραφείται η ζωή τους και αναλύονται τα μυστικά της Τέχνης τους.

Στα πέντε κεφάλαια του βιβλίου οι Μεγάλοι Παιδαγωγοί και οι Μεγάλοι Μαθητές τους πλέκουν τον καμβά πάνω στον οποίο κεντήθηκαν τριών αιώνων Μουσικές.

Ο αναγνώστης μπορεί να βρεί επίσης, χρήσιμα στοιχεία για την πιανιστική τέχνη, όπως, έναν εκτεταμένο κατάλογο δισκογραφίας των σημαντικότερων ερμηνειών, τους μεγάλους διαγωνισμούς πιάνου των διαφόρων χωρών, μια σημαντική βιβλιογραφία κι έναν πλήρη κατάλογο των πιανίστων όλων των εποχών.

Έφη Αγραφιώτη

Έφη Αγραφιώτη (Συγγραφέας)

Η Έφη Αγραφιώτη γεννήθηκε το 1955 και μελέτησε πιάνο και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο. Παρακολούθησε ανώτερους κύκλους σπουδών στη Μόσχα, το Βερολίνο, τη Γενεύη και τη Λοζάννη, σεμινάρια στο Μόναχο, τη Σιένα, και τη Ζυρίχη. Παράλληλα σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και αργότερα, στη Γενεύη, Ιστορία Τέχνης. Έχει ηχογραφήσει τρεις δίσκους βινυλίου και τρεις δίσκους ακτίνας με ελληνική μουσική για πιάνο. Ως σολίστ παρουσίασε έργα για πιάνο Ελλήνων συνθετών σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ασχολείται επί τριάντα χρόνια με την μελέτη και την παρουσίαση της ελληνικής μουσικής και έχει παίξει έργα ελλήνων συνθετών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως συγγραφέας έγραψε δύο βιβλία για το "Πιάνο" και μια μονογραφία με τίτλο "Αριστοτέλης Κουντούρωφ" που κυκλοφορούν από τον εκδοτικό Οίκο Παπαγρηγορίου Νάκας και πρόσφατα το βιβλίο "Η Μουσική δεν είναι Γένους Θηλυκού;" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δρόμων. Υπήρξε για είκοσι χρόνια συνεργάτρια του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ. Παράλληλα με τη μουσική και σολιστική δραστηριότητα ασχολείται με την διδασκαλία του πιάνου και συνεργάζεται με το περιοδικό Πολύτονο της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών και το Διαδικτυακό Περιοδικό Τar.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
284
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.607 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση