Πιάνο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πιάνο

Ιστορία, συνθέτες, ρεπερτόριο

Έφη Αγραφιώτη

Το βιβλίο αυτό είναι το δεύτερο της σειράς "Πιάνο", των εκδόσεων Παπαγρηγορίου-Νάκας. Το πρώτο κυκλοφόρησε το Γενάρη του 1992 και σημείωσε πρωτοφανή, για τα ελληνικά δεδομένα, επιτυχία.

Ο δεύτερος τόμος έχει αντικείμενο την ιστορία και το ρεπερτόριο του πιάνου, επικεντρώνοντας το ειδικό ενδιαφέρον του στη μουσική για πιάνο που γράφτηκε από τα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα μέχρι σήμερα. Οι συνθέτες του πιάνου, Ευρωπαίοι, Αμερικανοί, Λατινοαμερικάνοι και Απωανατολικοί, τα έργα τους, οι ιστορικές συνθήκες, η παρουσία των εξωμουσικών υλικών στη Νέα Μουσική, εμπεριέχονται στην εργασία αυτή, δοσμένα με αφηγηματικό και εύληπτο τρόπο, έτσι που να ενδιαφέρουν όχι μόνο όσους ασχολούνται ειδικά με το θέμα, αλλά και οποιονδήποτε απλό φιλόμουσο ή σπουδαστή του πιάνου.

Έφη Αγραφιώτη

Έφη Αγραφιώτη (Συγγραφέας)

Η Έφη Αγραφιώτη γεννήθηκε το 1955 και μελέτησε πιάνο και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο. Παρακολούθησε ανώτερους κύκλους σπουδών στη Μόσχα, το Βερολίνο, τη Γενεύη και τη Λοζάννη, σεμινάρια στο Μόναχο, τη Σιένα, και τη Ζυρίχη. Παράλληλα σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και αργότερα, στη Γενεύη, Ιστορία Τέχνης. Έχει ηχογραφήσει τρεις δίσκους βινυλίου και τρεις δίσκους ακτίνας με ελληνική μουσική για πιάνο. Ως σολίστ παρουσίασε έργα για πιάνο Ελλήνων συνθετών σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ασχολείται επί τριάντα χρόνια με την μελέτη και την παρουσίαση της ελληνικής μουσικής και έχει παίξει έργα ελλήνων συνθετών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως συγγραφέας έγραψε δύο βιβλία για το "Πιάνο" και μια μονογραφία με τίτλο "Αριστοτέλης Κουντούρωφ" που κυκλοφορούν από τον εκδοτικό Οίκο Παπαγρηγορίου Νάκας και πρόσφατα το βιβλίο "Η Μουσική δεν είναι Γένους Θηλυκού;" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δρόμων. Υπήρξε για είκοσι χρόνια συνεργάτρια του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ. Παράλληλα με τη μουσική και σολιστική δραστηριότητα ασχολείται με την διδασκαλία του πιάνου και συνεργάζεται με το περιοδικό Πολύτονο της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών και το Διαδικτυακό Περιοδικό Τar.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
349
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.789 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση