Περιοχές. Κοινότητες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Περιοχές. Κοινότητες

6.09€ -11% 5.42€

Χρήση της φωτογραφίας ή η φωτογραφία ως μέσο; Ο φωτογράφος στο ρόλο του καλλιτέχνη ή ο καλλιτέχνης και η φωτογραφική μηχανή; Η πορεία ενός διαλόγου που έχει ανοίξει εδώ και χρόνια κάνει ένα σταθμό με δείγματα δουλείας και σκέψης όπως αυτά των εκθέσεων "Περιοχές και Κοινοτήτες".
Πρώτα ήταν ο φωτογράφος που καθόριζε το μέσον, στη συνέχεια ο καλλιτέχνης που φωτογράφιζε, και μαζί τους ο καθένας από εμάς, που κρατά στα χέρια μια μηχανή, διαχειριζόμενος τις μελλοντικές του αναμνήσεις.[...]
[...] Το Κ.Σ.Ε.Δ. Ρεθύμνης με πολύ χαρά φιλοξενεί τις παρούσες εκθέσεις. Στο δικό του διάλογο με αντίστοιχους φορείς, η συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Σκοπέλου, η περιφέρεια της Ελλάδας, καθόλου περιφερειακή ως προς τις προτάσεις που καταθέτει, συγκλίνει σε θέσεις επικοινωνίας, συμ-παράγει, συν-δημιουργεί. (Μαρία Μαραγκού, Διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης)

Νίκος Μάρκου (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε μαθηματικά (1978). Από το 1982 εκθέτει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το 1999 δημοσίευσε το βιβλίο με τίτλο "Γαιομετρίες".

Δάφνη Ρόκου (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται για το περιοδικό τύπο και για δισκογραφικές εταιρίες. Σπούδασε λογοτεχνία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1978-82) και κινηματογράφο και φωτοδημοσιογραφία στην Αθήνα, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Σπύρος Στάβερης (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως φωτογράφος για τον περιοδικό και ημερήσιο τύπο. Σπούδασε ιστορία στο Παρίσι "Universite Paris VII" (1971) και στην "Ecole des Hautes etudes en Sciences Sociales" (1980).

Πάνος Κοκκινιάς (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965, όπου ζεί και εργάζεται ως καθηγητής φωτογραφίας. Σπούδασε στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών (1986) και παρακολούθησε σεμινάρια φωτογραφίας στο Φωτογραφικό Κύκλο (1987) και στο Πανεπιστήμιο Σβα Νέας Υόρκης (1991-1993). Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Yale του New Heaven (1994-93). Συνεργάζεται με την γκαλερί Καππάτος, Αθήνα.

Πάρις Πετρίδης (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται ως φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας. Σπούδασε οικονομία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (1978) και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (1983). Ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το 1992. Φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στράτος Καλαφάτης (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966. Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (1987). Σπούδασε φωτογραφία στο "Art Institute" της Φιλαδέλφειας Η.Π.Α. (1992)

Λία Ναλμπαντίδου (Φωτογράφος)

H Λία Nαλμπαντίδου (Θεσσαλονίκη, 1967), σπούδασε Eικαστική Φωτογραφία στις HΠA. Mε την απόκτηση του τίτλου σπουδών της (BFA) εργάστηκε στην γκαλερί του Leo Castelli στην Nέα Yόρκη και στο Smithsonian Mουσείο Aμερικάνικης Tέχνης στην Oυάσιγκτον. Tα τελευταία 10 χρόνια, φωτογραφικές της εργασίες έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις & διοργανώσεις. Έργα της ανήκουν στις συλλογές του Eθνικού Mουσείου Σύγχρονης Tέχνης, του Mουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και της Galerie Municipal du Chateau d΄ Eau στην Tουλούζη. Tο 2000 παρακολουθεί το διαπολιτισμικό, διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Internationale Frauenuniversitat, Universities of Hannover & Bremen. Tην ίδια χρονιά αναλαμβάνει την ευθύνη των Eικαστικών Eργαστηρίων του Kέντρου Δημιουργικής Aπασχόλησης Παιδιών του Δήμου Σκοπέλου. Tην τελευταία διετία (2001-02), σχεδιάζει και υλοποιεί τα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Φωτογραφικού Kέντρου Σκοπέλου.

Αχιλλέας Νάσιος (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1963. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καλλιτέχνης και καθηγητής φωτογραφίας. Σπούδασε οπτική επικοινωνία στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Βερολίνο.

Nathalie Dannemberg (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στη Χαϊδελβέργη το 1968. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως φωτογράφος θεάτρου. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και φιλοσοφία στη Χαϊδελβέργη και φωτογραφία στο Φωτογραφικό Κύκλο και στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών.

Έφη Παλαιολόγου (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στον Πόρο. Ζει και εργάζεταιστο Λονδίνο. Σπούδασε στο "West Surrey College of Art and Design of Farnaham" (1991) και στο "Royal College of Art" του Λονδίνου. Συνεργάζεται με τη γκαλερί Danielle Arnaud (Λονδίνο).

Περικλής Αλκίδης (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε ηλεκτρολόγος - μηχανικός. Είναι ιδρυτικό μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Αθηνών.

Νάγια Γιακουμάκη (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται ανάμεσα στην Αθήνα και το Λονδίνο. Σπούδασε στη σχολή φωτογραφίας Focus στην Αθήνα, στο "West Surrey College of Art and Design" και στο "London College of Printing" (1988-΄92).

Δήμητρα Λαζαρίδου (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1966. Σπούδασε φωτογραφία στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βερολίνου. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Έργα της παρουσιάζονται στη γκαλερί Άλφα Δέλτα στην Αθήνα και στη γκαλερί Αρτ Φόρουμ Βίλκα στη Θεσσαλονίκη.

Γιάννης Μαραπάς (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στην Πτολεμαϊδα το 1966. Σπούδασε κινηματογράφο (1988-90) και φωτογραφία στη σχολή "Focus" και στο Φωτογραφικό Κύκλο.

Βασίλης Νάτσιουλας (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στη Δεσκάτη (Γρεβενά) το 1962, όπου ζει και εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Νότα Καραμανέα (Επιμέλεια)


Βαγγέλης Ιωακειμίδης (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Ρέθυμνο
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
63
Διαστάσεις:
24x15
Βάρος:
0.182 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση