Περί δημοκρατίας
zoom in

Η αυγή της νέας χιλιετίας έχει αναδείξει τη Δημοκρατία και τα προβλήματά της ως ένα από τα κρισιμότερα προτάγματα των σύγχρονων Δυτικών κοινωνιών, αλλά και γενικότερα του παγκόσμιου κοινωνικού και οικονομικού συστήματος. Ιδιαίτερα, μέσα στους έντονους προβληματισμούς και τις αντιμαχίες που συνοδεύουν τη σημερινή παγκοσμιοποιημένη τάξη πραγμάτων, ο αναστοχασμός περί της ουσίας της Δημοκρατίας αποτελεί ένα σταθερό πόλο έλξης, ο οποίος τις περισσότερες φορές λαμβάνει ένα δραματικό χαρακτήρα. Ο Robert Dahl με το βιβλίο του «Περί Δημοκρατίας» επιτυγχάνει μια σημαντική συμβολή στην πολιτική θεωρία της εποχής μας, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με το πρωτείο της Δημοκρατίας. Με απόλυτη σαφήνεια και μεθοδολογική αυστηρότητα αναλύει το νόημα και τη σημασία της Δημοκρατίας, τους τρόπους λειτουργίας της, τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει στον σύγχρονο κόσμο και τις προοπτικές της για το μέλλον. Ο Robert Dahl είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και συγγραφέας ενός πλήθους εργασιών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα βιβλία του «Ποιος Κυβερνά;», «Μετά την Επανάσταση», «Διλήμματα της Πλουραλιστικής Δημοκρατίας» και «Η Δημοκρατία και οι Κριτικοί της».


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Στέφανος Ροζάνης

Στέφανος Ροζάνης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Στέφανος Ροζάνης γεννήθηκε στην Κάρυστο της Εύβοιας το 1942. Είναι ποιητής και δοκιμιογράφος. Ανήκει στην εκδοτική ομάδα του περιοδικού "Σημειώσεις". Έχει συνεργασθεί με το Πανεπιστήμιο της Νέας Σορβόννης και τη New Philosophy Society του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Ανάμεσα στα πιο πρόσφατα δοκιμιακά του έργα περιλαμβάνονται: "Ο Μεσσιανισμός και η ηθική φιλοσοφία του Εμμανουέλ Λεβινάς", "Η ερμηνευτική ως πράξη και θεώρηση", "Ερμηνευτικές αναγνώσεις", "Θείος Έρως", "Σολωμικά".

Βασίλης Κόρκας (Μεταφραστής)


Robert A. Dahl (Συγγραφέας)

Ο Ρόμπερτ Ά. Νταλ είναι επίτιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Yale και πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικής Επιστήμης. Έχει γράψει διάφορα βιβλία, όπως τα "How Democratic Is the American Constitution?", "Democracy and Its Critics", "On Democracy" ("Περί Δημοκρατίας", 2001) και "Who Governs?", το σύνολο των οποίων εκδόθηκαν από το Yale University Press.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
278
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.423 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση