Πειραιάς: Ιστορίες της πόλης μας
zoom in
Το παιδαγωγικό αυτό βιβλίο, με απολύτως πρωτογενή αφετηρία, χωρίζεται σε κεφάλαια με γνωστικές ασκήσεις, ανάπτυξη απόψεων, περιλήψεις, γραφήματα, φωτογραφίες, συνοδευτικά κείμενα και γλωσσάρι, ξεχωρίζοντας βασικούς σταθμούς της ιστορίας του Πειραιά, ούτως ώστε το παιδί να μη χάνεται στην υπερπληροφόρηση, στη στείρα παράθεση στοιχείων και στην απομνημόνευση. Απευθύνεται κυρίως στους μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης δημοτικών σχολείων καθώς και στις τάξεις γυμνασίου καθώς και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Αυτό που μένει ως απόσταγμα είναι ότι πέραν των γνώσεων που μεταδίδει, το βιβλίο αυτό παρακινεί, ωθεί στην έρευνα, στη συζήτηση, στην αναμόχλευση. Οδηγεί στην αστική αυτογνωσία, μία από τις μείζονες παραμέτρους για τη δημοκρατία και τη συμβίωση στις σύγχρονες κοινωνίες. Δεν είναι σε όλους συνειδητή η ιδέα ότι οι πόλεις είναι μήτρες αφηγήσεων. Οι πόλεις γεννούν ιστορίες. Οι πόλεις είναι φτιαγμένες από ιστορίες. Αλλά όσο αυτονόητο μπορεί αυτό να είναι, όταν ακούς να το λένε, άλλο τόσο δυσδιάκριτο και κρυπτικό γίνεται αν αφεθεί κανείς και παρασυρθεί από τον ρυθμό της καταιγιστικής καθημερινότητας.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεόδωρος Κατσικάρος (Συγγραφέας)

Ο Θόδωρος Κατσικάρος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος των Φιλοσοφικών Σχολών Αθηνών και Λυών ΙΙΙ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι ως υπότροφος κληροδοτήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ετοιμάζει διδακτορική διατριβή στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών (I.NA.L.C.O.) στο Παρίσι με θέμα: Αlexandre Dumas pere et la Grece. Στα πλαίσια αυτής της έρευνάς του, ανακάλυψε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και αποκατέστησε τα χειρόγραφα δύο έργων του Alexandre Dumas πατρός τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη με εισαγωγή, σχόλια και μετάφραση του ιδίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστίνα Π. Μίλεση (Συγγραφέας)

Η Χριστίνα Μίλεση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Παιδαγωγικά (Ράλλειος Παιδαγωγική Ακαδημία) και πολιτικές επιστήμες (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στις επιστήμες Αγωγής (Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών). Το 2004 ανακηρύχθηκε διδάκτορας κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Η διατριβή της είχε ως θέμα τα κοινωνικά προβλήματα εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν οι αλλοδαποί μαθητές από την Αλβανία κατά την προσαρμογή τους στην πρώτη βαθμίδα του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Γνωρίζει άριστα τη γαλλική και την αγγλική γλώσσα. Το ερευνητικό και συγγραφικό έργο της εστιάζεται, κατά κύριο λόγο, στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και την κοινωνιολογία της εκπαίδευσης. Σήμερα είναι διδάσκουσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέφανος Μίλεσης (Συγγραφέας)

Ο Στέφανος Μίλεσης είναι ερευνητής της Πειραϊκής Ιστορίας και πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Πειραιάς
Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
104
Διαστάσεις:
22χ22
Βάρος:
0.41 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση