Πάρε την υγεία στα χέρια σου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πάρε την υγεία στα χέρια σου

Ηλίας Γανόπουλος

19.40€ -10% 17.46€

Η γνώση, λένε, είναι δύναμη, ναι θα συμφωνήσω! Αλλά είναι δύναμη, μόνο όταν χρησιμοποιείται από το άτομο προς όφελός του, γιατί, αν υπάρχει και δεν αξιοποιείται σωστά, τότε ποια είναι η αξία της; Σήμερα, γίνεται ολοένα και πιο κατανοητό ότι η λανθασμένη διατροφή, η παραπληροφόρηση, η έλλειψη θρεπτικών συστατικών και άσκησης είναι οι κύριες αιτίες που είναι υπεύθυνες για την κακή κατάσταση της υγείας του ανθρώπου.

Από την πλευρά του ατόμου, αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την υγεία του, είναι να ενημερωθεί ή ακόμη καλύτερα να απευθυνθεί σε ένα σύμβουλο υγείας (Health & Wellness Coaching ) ή σε ένα σύμβουλο θεραπευτικής (σε περίπτωση που έχει κάποιο πρόβλημα υγείας), προκειμένου να δημιουργήσει ένα προληπτικό πλάνο υγείας, με το οποίο μπορεί να γλιτώσει από πολλές εκφυλιστικές παθήσεις και προβλήματα, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής του και διατηρώντας την υγεία του, για όσο το δυνατόν περισσότερο. Βέβαια, το σημαντικότερο της όλης υπόθεσης είναι να το εφαρμόσει και να το διατηρήσει, κάνοντας το τρόπο ζωής (σε ένα μεγάλο τουλάχιστον ποσοστό) και αυτό είναι κάτι, το οποίο ο σύμβουλος υγείας θα σε παροτρύνει και θα σε βοηθήσει να το πετύχεις.

Ακόμη, σκοπός του ατόμου θα πρέπει να είναι να αποκτήσει σταδιακά, τουλάχιστον τις βασικές διατροφικές γνώσεις που χρειάζεται, για τους τρόπους λειτουργίας και τις απαιτήσεις που έχουν οι διάφοροι μηχανισμοί του σώματος, προκειμένου να λειτουργούν σωστά και αποτελεσματικά, γιατί μόνο γνωρίζοντας και συνειδητοποιώντας θα μπορέσει να θωρακίσει τον οργανισμό του και να παραμείνει υγιές. Εξάλλου, η πιο καλή και αποτελεσματική ασφάλεια που μπορεί να έχει ο άνθρωπος για την υγεία του είναι η γνώση και η πρόληψη.

Ο ανθρώπινος οργανισμός δε λειτουργεί όπως η ανθρώπινη λογική, έχει τον δικό του τρόπο και τη δική του λογική. Η υγεία είναι το πιο πολύτιμο και ακριβό αγαθό για τον άνθρωπο και απαιτεί πολύ χρόνο, χρήμα, γνώση και προσπάθεια για να διατηρηθεί, αλλά δυστυχώς, μόνο όταν απειλείται ή έχει φτάσει σε ανεπανόρθωτο επίπεδο βλάβης, λαμβάνεται υπόψη και αυτό, όχι πάντα.

 

Ηλίας Γανόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Ηλίας Γανόπουλος γεννήθηκε στην Δράμα το 1979. Ζεί και εργάζεται στη Χρυσούπολη Καβάλας. Είναι personal trainer, σύμβουλος υγείας και δάσκαλος wing chun kung fu. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την σωματοδόμηση (στον τομέα του bodybuilding, του fitness και του health training) το 1997 αρχικά με την καθοδήγηση του Ηλία Τριανταφύλλου και συνεχίζει δυναμικά μέχρι και σήμερα. Το 2004 ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην πολεμική τέχνη του wing chun kung fu υπό την καθοδήγηση του sifu Δήμου Καραβαγγέλη φτάνοντας στο ανώτερο επίπεδο (10), ενώ πλέον διδάσκει συνεχίζοντας τη μαθητεία στο πλευρό του δασκάλου του. Είναι απόφοιτος της σχολής GRAFTS FITNES SCHOOL, από όπου απέκτησε την πιστοποίηση των επιπέδων εκπαίδευσης των Ειδικοτήτων -Κατευθύνσεων του Fitness Instructor και του Personal Training. Επίσης κατέχει Πιστοποιητικά με Διεθνή Αναγνώριση στο Fitness (EuropeActive Standards, NESTA -National Exercise & Sports Trainers Association- και ACE -American Council on Exercise), ενώ ταυτόχρονα είναι εγγεγραμμένος στο Ευρωπαϊκό Μητρώο των Επαγγελματιών Fitness (EREPS). Παράλληλα, ασχολείται εντατικά απο το 1998 με τις εναλλακτικές θεραπείες κι από το 2004 με το rehabilitation (αποκατάσταση της υγείας και τραυματισμών) με συμμετοχή σε εργαστηρια ελευθέρων σπουδών εναλλακτικών επιστημών, σεμινάρια και συνέδρια διατηρώντας συνεχή ενημέρωση για τα θέματα του κλάδου από διεθνείς Οργανισμούς, φορείς και επαγγελματίες του χώρου. Το 2018 εκδίδει το πρώτο του βιβλίο ("Πάρε την υγεία στα χέρια σου"), το οποίο κι αποτελεί μία συνοπτική και χρήσιμη αποτύπωση της εμπειρίας χρόνων πάνω στο αντικείμενο της διατροφής και της υγείας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
237
Διαστάσεις:
24χ16
Βάρος:
0.474 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση