Παρατήρηση: το
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Παρατήρηση: το "κλειδί" της ελευθερίας

Η αρχαία φιλοσοφία του Ashtavakra

Manuel Schoch

Η Ασταβάκρα Γκίτα είναι ένα πανάρχαιο ινδικό κείμενο της κλασικής περιόδου Βεδάντα. Έχει σχολιαστεί και εκτιμηθεί από πολλούς σημανιικούς πνευματικούς δασκάλους όπως οι Ραμακρίσνα, Βιβεκανάντα, Ραμάνα Μαχαρσί, Ραντχακρίσναν και Όσσο, καθώς παρουσιάζει με σπάνια καθαρότητα και δύναμη τις παραδοσιακές διδασκαλίες του μη δυϊσμού (Ανταβαϊτά). Οι διδασκαλίες της Ασταβάκρα Γκίτα έχουν πολύ εύστοχα χαρακτηρισθεί ως ένα "κβαντικό άλμα στο απόλυτο".

Ο Μάνουελ Σοχ, ερμηνεύοντας τη διαχρονική σοφία του αρχαίου κειμένου μέσα από την οπτική και τις ποιότητες του σύγχρονου ανθρώπου, μας δείχνει στην πράξη, βήμα βήμα, πώς μπορούμε, αντί να αναλωνόμαστε στη διαρκή αντίδραση και προσπάθεια ν΄ αλλάξουμε τα πράγματα γύρω μας, απλώς να τα παρατηρούμε. Πώς, αντί να ταυτιζόμαστε με το σώμα, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις συνήθειες και τις εμπειρίες του, μπορούμε να συνδεθούμε με την αιώνια συνειδητότητα απ΄ όπου πηγάζουν όλα αυτά.

Ο Μάνουελ με ξεχωριστή καθαρότητα και απλότητα περιγράφει πώς μπορεί κανείς να παραμείνει μέσα στην κατάσταση της εσωτερικής γαλήνης, απ΄ όπου αναδύονται όλες οι ποιότητες της ζωής και η αγάπη, η ειρήνη και η συμπόνια, έκσταση και η φώτιση.

Χριστίνα Σπηλιώτη (Μεταφραστής)


Manuel Schoch

Manuel Schoch (Συγγραφέας)

Ο Μάνουελ Σοχ γεννήθηκε το 1946 στη Λουκέρνη και πέρασε τα έξι πρώτα χρόνια της ζωής του σε ορφανοτροφείο, σε απάνθρωπες συνθήκες. Σε αυτή την κατάσταση σωματικής και ψυχολογικής βίας, έμαθε να βγαίνει από το σώμα του και να γίνεται "πνευματικός βοηθός". Το χάρισμα της ενόρασης τον προστάτευσε να διατηρήσει τον εαυτό του ανέγγιχτο από τις φρικτές εμπειρίες που βίωσε. Ο Μάνουελ Σοχ κατάφερε να αναγνωρίσει τις δυσκολίες των παιδικών του χρόνων ως τον πόνο της γέννησης σε έναν καινούργιο πνευματικό δρόμο. Αυτός, τελικά, ο δρόμος τον οδήγησε να αμφισβητήσει τις κλασικές θεωρίες της ψυχοθεραπείας και να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο χίλινγκ, στον εσωτερισμό, στην πνευματικότητα, τον μυστικισμό και την ψυχολογία. Μετά από χρόνια εκπαίδευσης δίπλα στον Ιρλανδό χίλερ Μπομπ Μουρ και τη συνάντησή του με δύο σημαντικούς μυστικιστές, τον Ινδό γκουρού Μπάγκβαν Σρι Ραζνί και τον Ινδό σοφό Κρισναμούρτι, ο συγγραφέας δημιούργησε τη δική του ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, που ονόμασε "Time Therapy. O Μάνουελ Σοχ πέθανε στις 10 Οκτωβρίου του 2008.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
149
Διαστάσεις:
22x13
Βάρος:
0.221 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση