Παραδοσιακές κοινωνικές δομές
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Παραδοσιακές κοινωνικές δομές

Βασίλης Γ. Νιτσιάκος

12.72€ -11% 11.32€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789609446150

 • Κατηγορίες:

  Ανθρωπολογία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2016

 • Εκδότης

  Ισνάφι

"Περιεκτικό, σαφές, ενημερωμένο, μέχρι και στους πιο πρόσφατους προβληματισμούς και θεωρητικο-μεθοδολογικές κατευθύνσεις του κλάδου, αφομοιώνει αβίαστα τη διεθνή βιβλιογραφία στην ερευνητική εμπειρία του ελληνικού αγροτικού χώρου και πετυχαίνει στόχους που υπερβαίνουν κατά πολύ τους στόχους ενός απλού πανεπιστημιακού βοηθήματος: την (σωστή) ενημέρωση ενός ευρύτερου κύκλου (επαρκών) αναγνωστών πάνω στις σύγχρονες κατακτήσεις των κοινωνικών επιστημών αναφορικά με τη μελέτη της αγροτικής κοινωνίας στη χώρα μας".
(Στάθης Δαμιανάκος)

"Γενικά το βιβλίο είναι πλουσιότατο σε πληροφορίες και ιδέες και πλήρως ενημερωμένο. Είναι μια σύγχρονη μελέτη, στηριγμένη σχεδόν αποκλειστικά στην κοινωνικο-ανθρωπολογική βιβλιογραφία και δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, αφήνει όμως και πολλά αναπάντητα. Δεν θα μπορούσε όμως να γίνει διαφορετικά στο στάδιο αυτό της έρευνας. Είναι αυτονόητο ότι το βιβλίο είναι χρήσιμο σε όλους τους κοινωνικούς επιστήμονες: κοινωνιολόγους, ανθρωπολόγους, εθνολόγους και σύγχρονους λαογράφους".
(Ελευθ. Π. Αλεξάκης)

"Το βιβλίο δίνει μια συνθετική εικόνα για τη θεώρηση των παραδοσιακών δομών της σύγχρονης Ελλάδας και, ταυτόχρονα, εκθέτει με σαφή τρόπο την οπτική της ανθρωπολογικής προσέγγισης. Θα πρέπει να σημειωθεί εξαρχής ότι το βιβλίο αποτελεί μια σημαντική τομή για την ανθρωπολογική έρευνα στη χώρα μας. Δίνει βαρύτητα στο πρόβλημα της θεωρίας και της μεθόδου με σκοπό να παρουσιάσει με σαφήνεια και οικονομία το αντικείμενό του. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνει να αποσαφηνίσει τον προβληματισμό σχετικά με τις παραδοσιακές κοινότητες επικεντρώνοντας στην έρευνα της κοινωνικής δομής.
(Σωτήρης Δημητρίου)

Βασίλης Γ. Νιτσιάκος

Βασίλης Γ. Νιτσιάκος (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Νιτσιάκος γεννήθηκε στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων το 1958. Σπούδασε Φιλολογία, Λαογραφία και Κοινωνική Ανθρωπολογία στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Leeds και Cambridge. Από το 1989 διδάσκει Λαογραφία στο Τμήμα Ιστορία και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου σήμερα κατέχει θέση αναπληρωτή καθηγητή. Από το 1994 μέχρι το 1998 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Cambridge σε διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Παραδοσιακές κοινωνικές δομές", Οδυσσέας 1991, "Οι ορεινές κοινότητες της Πίνδου. Στον απόηχο της μακράς διάρκειας", Πλέθρον 1995, "Λαογραφικά ετερόκλητα", Οδυσσέας 1997, "Νομός Ιωαννίνων. Σύγχρονη πολιτισμική γεωγραφία" (σε συνεργασία), Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων 1998, "Τα ποτάμια της Ηπείρου. Τόποι και δρόμοι των νερών, των ανθρώπων και των πολιτισμών" (σε συνεργασία), Ν.Α.Ι. 2001 και "Χτίζοντας το χώρο και το χρόνο", Οδυσσέας 2003.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Ιωάννινα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
220
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.338 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση