Παιδεία και διαπραγμάτευση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Παιδεία και διαπραγμάτευση

Η πλουραλιστική άποψη

27.69€ -26% 20.49€
Η παιδεία -μαζί με άλλες μεταβλητές- συχνά επηρεάζει τις διεθνείς διαπραγματεύσεις. Το βιβλίο "Παιδεία και διαπραγμάτευση" αποτελεί μια σπουδαία συμβολή, εστιάζοντας στη χαρακτηριστική επίδραση της παιδείας τόσο στη δημιουργία απρόσμενων ευκαιριών για τη διευθέτηση διενέξεων όσο και στην επιβολή εμποδίων στην επίτευξη συμφωνιών. Το πρώτο μέρος παρουσιάζει απόψεις ειδικών για τη φύση και τα όρια της επίδρασης της παιδείας στις διαπραγματεύσεις. Το δεύτερο μέρος αποτελεί τον πυρήνα του βιβλίου και περιλαμβάνει ένα πλούτο συγκεκριμένων περιπτώσεων και αναλύσεων διεθνών διενέξεων σχετικά με τις πηγές υδάτων. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει το ακόλουθο ερώτημα-κλειδί: Ποια είναι τα διαφορετικά πολιτιστικά συστατικά που κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα; Τι ρόλο έπαιξε η παιδεία στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων; Ποια είναι τα συγκεκριμένα παραδείγματα της συμβολής της παιδείας στην κάθε διένεξη αλλά και στους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίστηκε; Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει ορισμένες συνέπειες για τους επαγγελματίες και όσους καταστρώνουν πολιτική, μαζί με καινούργιες κατευθύνσεις για μελλοντικές μελέτες.

Άγγελος Φιλιππάτος (Μεταφραστής)


Guy Olivier Faure (Επιμέλεια)

Ο Γκυ Ολιβιέ Φορ είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, όπου διδάσκει Διεθνείς Διαπραγματεύσεις. Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται κυρίως στις επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις, ιδίως με την Κίνα και τις ασιατικές χώρες, εστιάζοντας την προσοχή τους στις διαπραγματευτικές στρατηγικές και τα πολιτισμικά ζητήματα. Ενδιαφέρεται επίσης ιδιαίτερα για την ανάπτυξη διεπιστημονικών προσεγγίσεων. Μερικές από τις πρόσφατες δημοσιεύσεις του συμπεριλαμβάνονται στα ακόλουθα συλλογικά έργα: "International Negotiation: Analysis, Approaches, Issues" (επιμ. V. Kremenyuk), "Processes on International Negotiation" (επιμ. Mautner-Markhof), "Evolutionary Systems Design: Policy-Making Under Complexity" (επιμ. M. Shakun), "Conflits et Negociations dans le Commerce International: L΄ Uruguray Round" (επιμ. Messerlin και Vellas) και "International Environmental Negotiations" (επιμ. G. Sjostedt).

Jeffrey Z. Rubin (Επιμέλεια)

Ο Τζέφρεϋ Ζ. Ρούμπιν είναι καθηγητής ψυχολογίας, αναπληρωτής καθηγητής διπλωματίας στη Σχολή Δικαίου και Διπλωματίας Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Ταφτς και μέλος του Προγράμματος για τη Διαπραγμάτευση της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ. Ο Ρούμπιν πραγματοποίησε τη διδακτορική διατριβή του στην κοινωνική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Μέλος του Ιδρύματος Φούλμπραϊτ και Γκούγκενχαϊμ, είναι επίσης μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης και της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Εκδότης του περιοδικού "Negotiation Journal" από την έναρξη της έκδοσής του, ο Ρούμπιν έχει γράψει μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους περισσότερα από δώδεκα βιβλία, πολλά από τα οποία ασχολούνται με τη σύγκρουση και τη διαπραγμάτευση. Στα δημοσιευμένα έργα του συμπεριλαμβάνονται και τα ακόλουθα: "When Families Fight", "Leadership and Negotiation in the Middle East", "Negotiation Theory and Practice", "Mediation in International Relations", "Dynamics of Third Party Intervention", "Culture and Negotiation" και "The Social Psychology of Entrapment".

Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου (Φορέας)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
371
Διαστάσεις:
25x15
Βάρος:
0.618 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση