Παγκόσμια τέχνη
zoom in
45.43€ -10% 40.89€
Ο τόμος "Παγκόσμια τέχνη" της "Εκπαιδευτικής Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας" παρουσιάζει την ιστορική εξέλιξη του φαινομένου της παγκόσμιας καλλιτεχνικής παραγωγής όλων των εποχών και όλων των περιοχών της γης από την προϊστορική ζωγραφική των σπηλαίων ως τα πιο σύγχρονα καλλιτεχνικά κινήματα. [...] Εκτός από τις "μείζονες" εικαστικές τέχνες (ζωγραφική και γλυπτική) ο τόμος αφιερώνει σημαντική έκταση στην αρχιτεκτονική, που σύμφωνα με την αναγεννησιακή άποψη είναι και η βασική τέχνη, εφόσον σκοπός των υπόλοιπων τεχνών είναι κυρίως η διακόσμηση των κτιρίων. Εξάλλου, πολλά άρθρα του βιβλίου είναι αφιερωμένα στις "ελάσσονες" και εφαρμοσμένες τέχνες, όπως η χαρακτική, η μικροτεχνία, η φωτογραφία, οι ταπισσερί, τα νομίσματα κ.ο.κ. Τέλος, ορισμένα άρθρα είναι καθαρώς αρχαιολογικού ή μουσειολογικού περιεχομένου (π.χ. ανασκαφή, συντήρηση έργων τέχνης κ.ά.). [...]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευθυμία Γεωργιάδου - Κούντουρα

Ευθυμία Γεωργιάδου - Κούντουρα (Συγγραφέας)

Η Ευθυμία Γεωργιάδου - Κούντουρα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης και στη Μουσειολογία στο Παρίσι· είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Ασχολείται με την εικονογραφία της λαϊκής τέχνης, κυρίως στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και με θέματα της ευρωπαϊκής και της ελληνικής τέχνης του 19ου και 20ού αι. Έχει διοργανώσει εκθέσεις σε συνεργασία με το Δήμο της Θεσσαλονίκης.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αρετή Αδαμοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάνος Δ. Βαλαβάνης

Πάνος Δ. Βαλαβάνης (Συγγραφέας)

Ο Πάνος Βαλαβάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Wurzburg της Γερμανίας. Από το 1980 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αρχικά ως επιστημονικός συνεργάτης, από το 1988 ως λέκτορας, από το 1994 ως επίκουρος καθηγητής, από το 2000 ως αναπληρωτής καθηγητής και σήμερα ως τακτικός καθηγητής της κλασικής αρχαιολογίας. Η διδακτορική του διατριβή και οι περισσότερες από τις μελέτες του αναφέρovται στην αρχαία ελληνική κεραμική και αγγειογραφία, στην αρχιτεκτονική και τοπογραφία της Αθήνας, στον αρχαίο αθλητισμό, καθώς και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Ανανιάδου - Τζημοπούλου (Συγγραφέας)

Η Μαίρη Ανανιάδου-Τζημοπούλου είναι ομότιμη καθηγήτρια, Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Πολυτεχνική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου δίδαξε από το 1974 Αρχιτεκτονική Τοπίου, Σχεδιασμό Υπαίθριων Χώρων. Είναι Δρ. Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, Αρχιτέκτων Τοπίου Ecole Nationale Superieure du Paysage, Versailles, Αρχιτέκτων Τοπίου DPLG και Γεωπόνος ΑΠΘ. Εκατόν ογδόντα είναι περίπου τα δημοσιεύματά της σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, βιβλία, πρακτικά συνεδρίων και καταλόγους εκθέσεων. Μελέτες και έργα της σχεδιασμού τοπίου και αστικών χώρων τιμήθηκαν με βραβεία σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Μεταξύ αυτών: Αγία Βαρβάρα, Δράμα / Στρατόπεδο Κόδρα, Θεσσαλονίκη, Β΄ Βραβείο / Κήποι του Πασά, Θεσσαλονίκη, Α΄ Βραβείο / Μέσα γειτονιά Λεμεσού, Κύπρος, Α΄ Βραβείο / Τελλόγλειο, Θεσσαλονίκη / Άγιος Κοσμάς, Αθήνα / Αστικός Ιστός, Βέροια / Άξονας Αγία Σοφία, Θεσσαλονίκη, Β΄ Βραβείο / Εγνατία Οδός, Αλεξανδρούπολη - Κήποι / Φράγμα, Αγία Βαρβάρα, Αλιάκμονας ποταμός.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μυρτάλη Αχειμάστου - Ποταμιάνου

Μυρτάλη Αχειμάστου - Ποταμιάνου (Συγγραφέας)

Η Μυρτάλη Αχειμάτου-Ποταμιάνου σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιστορία της Τέχνης και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Δίδαξε στο Γυμνάσιο της Ύδρας. Υπηρέτησε ως επιμελήτρια και κατόπιν έφορος αρχαιοτήτων στα νησιά του Αιγαίου, την Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία και Ιόνια νησιά και κράτησε τη διεύθυνση του τ. Κέντρου Συντήρησης Αρχαιοτήτων και του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών, έχοντας κύρια εργασία της την προστασία και συντήρηση των βυζαντινών, μεσαιωνικών και νεότερων μνημείων και έργων. Έγινε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη μελέτη "Η μονή των Φιλανθρωπηνών και η πρώτη φάση της μεταβυζαντινής ζωγραφικής". Άλλα έργα της είναι "Η βυζαντινή τέχνη στο Αιγαίο", "Βυζαντινές τοιχογραφίες", "Εικόνες της Ζακύνθου", "Εικόνες του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών". Έχει επίσης δημοσιεύσει πολλές μελέτες και άρθρα, κυρίως σε θέματα βυζαντινής και μεταβυζαντινής ζωγραφικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Οικονόμου

Νίκος Οικονόμου (Εικονογράφος)

Ο Νίκος Οικονόμου είναι νομικός και δημοσιολόγος, με ιδιαίτερα σημαντική επιστημονική και ερευνητική παρουσία στον χώρο της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα, σπούδασε στο πανεπιστήμιο της γενέτειράς του και άσκησε πάνω από 20 χρόνια τη δικηγορία. Παράλληλα, ασχολήθηκε στον εκδοτικό χώρο και υπήρξε διευθυντής σύνταξης, καθώς και ένας από τους συγγραφείς της "Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους" και της "Εκπαιδευτικής Εγκυκλοπαίδειας" της Εκδοτικής Αθηνών. Πολλές εργασίες του, πολιτειολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού, ή έχουν ανακοινωθεί σε σχετικά επιστημονικά συνέδρια. Εκκρεμεί η έκδοση πολύτομης πραγματείας του για την ιστορία του εκλογικού θεσμού σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
27 από 30
Δέσιμο:
Δερματόδετο
Σελίδες:
381
Διαστάσεις:
30x24
Βάρος:
1.53 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση