Έρωτας: Κορίτσι μου, μεγάλωσες και παίζεις με τις κούκλες στάλα μυαλό δεν έβαλες στις πονηρές σου μπούκλες; Ο Λίβιος ο βασιλιάς· άντρας, νέος, όμορφος πολύ, εσένανε γυρεύει, εσένανε καλεί, εσένα συλλογίζεται και χάνει τη ζωή του, γιατί σε θέλει σαν τρελός, ολόψυχα δική του. Κι εσύ αντί να αιστανθείς, το παίζεις και διστάζεις, κι όταν σου γράφει σοβαρά, μας κάνεις πως νυστάζεις. Θαρρείς πως είναι εύκολα τα πράγματα της Φύσης νεράκι μόνο γάργαρο στο στόμα κρύας βρύσης δροσοσταλίδες μήπως, στα χείλη μιας πηγής; Και τον πόνο αποφεύγειςo της δικιάς μου πληγής; Τόσο πολύ στο είναι σου θες, μόνη, να πνιγείς; Μπρος! Ρίξε τη μύτη κι άκουσε τους χτύπους της καρδιάς σου εσύo που θες όλοι να σφάζονται, στην άκρη της ποδιάς σου. Σηκώνει αργά το τόξο του και την τοξεύει κατάστηθα. Το όνειρο σβήνει· η Ροδή ξυπνάει αλαφιασμένη. Είκοσι χρόνια μετά τον "Σιμιγδαλένιο", που δε γέρασε διόλου και δεν έπαψε ποτέ να διαβάζεται σα βιβλίο μα και να παίζεται κάθε τόσο στο θέατρο, ο Αλέξανδρος Αδαμόπουλος, με το "οχιναιλέγοντας" ανοίγει πάλι αυλαία, για να μας πει, με τον εντελώς δικό του τρόπο -ποιητικά, ονειρικά, διαχρονικά- μια καινούργια ιστορία, που βαστάει αιώνες τώρα, μα που κάποιες κρυφές πτυχές της δεν τις είχαμε ίσως ακούσει ποτέ ίσαμε τώρα και δεν τις είχαμε ομολογήσει ούτε στον εαυτό μας καν. Απ΄ τον τρομερό Ησιόδειο Έρωτα, απ’το μεσαιωνικό παραμύθι με τις σαϊτες και τα κάστρα, στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή. Με συνεχείς ανατροπές σε κάθε σελίδα και αυξανόμενο σασπένς μέχρι την τελευταία λέξη, ο Αλέξανδρος Αδαμόπουλος και το "οχιναιλέγοντας" μας συντροφεύουν, παίζουν μαζί μας στήνοντας εν’ αλλόκοτο σκηνικό που είναι στο πουθενά και είναι συνάμα μες τον καθένα μας.
Ο Αλέξανδρος Αδαμόπουλος γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά, σκηνοθεσία, κλασική κιθάρα στην Αθήνα και κοινωνιολογία του δικαίου στο Παρίσι. Ίδρυσε την "Εταιρεία Φίλων Μουσικής Γιάννη Χρήστου", με σκοπό τη διάσωση και διάδοση του έργου του συνθέτη. Συνεργάστηκε με το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων από την ίδρυση του το ΄91, ως γενικός γραμματέας και ως πρόεδρος του Σωματείου Φίλων του Μουσείου. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου. Συνεργάστηκε με τους ακόλουθους φορείς: ΕΡΤ (Γ΄ Πρόγραμμα), Θέατρο Τέχνης, ΚΘΒΕ, ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και Χίου, Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα κ.ά. καθώς και με το Warsaw Festival ΄91, Hamburg N.D.R. ΄93, Indira Gandi, National Centre for the Arts και National Academy of Letters N. Delhi. Το πρωτο του βιβλίο "Δώδεκα και ένα ψέματα" (Ίκαρος 1992) έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα τούρκικα και κυκοφόρησε στην Τουρκία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ινδία. Το "Ψέματα πάλι" έχει μεταφραστεί στα αγγλικά και τα γερμανικά (το διήγημα "Οι καινούργιοι Άγιοι" και στα τουρκικά). Το θεατρικό του "Ο Σιμιγδαλένιος" έχει κυκλοφορήσει στην Αυστραλία και την Τουρκία και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από πενήντα διαφορετικές παραγωγές σε όλη τη χώρα. Το λιμπρέτο του "Οι δαιμονισμένοι" έχει παρουσιαστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει μεταφράσει έργα των Α. Καμύ, Α. ντε Μοντερλάν, Α. ντε Μυσέ, Λ. Τολστόι, Ρ. Νταλ, Τ. Γκιουνερσέλ και τη "Διαθήκη" του Αύγουστου Ροντέν.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
ότι καλύτερο έχει γραφτεί τελευταία στα νεοελληνικά γράμματα!
ΨΥΧΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ. ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ
Γραμμένο για πολύ προχωρημένους..... Η τραγωδία της ζωής ολοζώντανη. σε μια εποχή που όλα τα ακουμπάμε επιδερμικά και εφήμερα. κυρίως τον Έρωτα!
ποιος ασχολείται με μελο! με ρομαντζακια σαχλες κορασίδες και τυφλούς ερωτευμένους!
Ανιαρό. " Από τις ερωτικές σχέσεις αυτό που πάντα λείπει είναι ο έρωτας"/
η απόλυτη τυφλωση ο απόλυτος εγωισμός η εξαιρετική εσωστρέφεια. Στην αγάπη το μόνο που δεν υπάρχει είναι η αγάπη. Στο δόσιμο τό μόνο που δεν υπάρχει είναι η ανιδιοτέλεια. Ο ένας επειδή πληγώνεται ο εγωισμός του, η άλλη γυρνάει -για να ξαναφύγει- επειδή έχασε την καλυτερη και πλουσιότερη ζωή του Γήρα...
ΝΕΡΌΒΡΑΣΤΟς "ΕΡΩς". Εγωιστικός, ναρκισσευόμενος, ιδιοτελής. Ο συγγραφέας δεν φαίνεται να ξέρει τι σημαίνει "αγαπώ" Εκείνη δε η Ροδή...ποτέ της δεν αγάπησε. Ειδικά το Λίβιο . Πάλι στον Γήρα θέλει να γυρίσει.