Ουρανός από χώμα, Γη από σύννεφα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ουρανός από χώμα, Γη από σύννεφα

Μυθιστόρημα

Μαρία Γεωργαλά

Με φόντο τη Θεσσαλονίκη της μεταπολίτευσης, ο Αλέξανδρος, μισός άνθρωπος μισός ξωτικό, αφηγείται τη ζωή του εκπληρώνοντας την αποστολή που του ανέθεσαν τα ξωτικά χρίζοντάς τον "πρεσβευτή" τους: να ξαναφέρει, μ΄ ένα βιβλίο, στους ανθρώπους τον ξεχασμένο κόσμο της φαντασίας, των Μύθων και των παραμυθιών. Το κείμενο είναι αισιόδοξο κι αέρινο, "σαν παζλ που στροβιλίζεται". Ο ήρωας μάς καλεί, μέσ΄ απ΄ τον έρωτα και τη Φαντασία, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και την αληθινή ζωή.
Μαρία Γεωργαλά

Μαρία Γεωργαλά (Συγγραφέας)

Η Μαρία Γεωργαλά γεννήθηκε το 1956 στην Καβάλα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Αρχαιολογία στο ΑΠΘ. Ασχολείται επαγγελματικά με τη ζωγραφική και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Παράλληλα είναι συνεργάτιδα της ομογενειακής εφημερίδας "Αλήθεια" στο Dusseldorf της Γερμανίας. Έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα Yoga του Πανεπιστημίου Bhrati της Ινδίας. Έχει συγγράψει μυθιστορήματα, παιδική λογοτεχνία και ποίηση. Το "Δάσος των χρωμάτων" είναι το πρώτο της βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
400
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.6 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Από που να ξεκινήσω; Από τη γραφή; Από την…

★ ★ ★ ★

Από που να ξεκινήσω; Από τη γραφή; Από την εμφάνιση του βιβλίου; Η συγγραφέας πλάθει με τον δικό της, μοναδικό τρόπο μια πρωτότυπη ιστορία: ένα ξωτικό-άντρας ζει ανάμεσά μας, ερωτεύεται και αγαπά. Τελικά τι θα διαλέξει; Την παρέα του ή τους ανθρώπους; Και τι ρόλο παίζει σε αυτήν του την απόφαση η μυστηριώδης "Αθηνά"; Ένα βιβλίο-παζλ, που σε καλωσορίζει στην αγκαλιά του και σου αποκαλύπτει στρώσεις στρώσεις τον φλοιό της ιστορίας. Ένα βιβλίο-κόσμημα μιας και σαν έκδοση είναι καλλιτεχνικότατη και πολύ περιποιημένη. Ανακαλύψτε το. Πάνος Τουρλής

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 24/08/2011)