Οργάνωση και διοίκηση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οργάνωση και διοίκηση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων

Μιχαήλ Γλύκας

Γεώργιος Ξηρογιάννης

Χρήστος Σταϊκούρας

18.11€ -33% 12.13€
Κάθε εύρωστη και υγιής οικονομία χρειάζεται ένα χρηματοπιστωτικό τομέα ικανό να μεταφέρει κεφάλαια από τις πλεονασματικές οικονομικές μονάδες στις ελλειμματικές. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι πολύπλοκος τόσο στη διάρθρωση όσο και στη διοίκηση του. Πυρήνα του χρηματοοικονομικού τομέα αποτελεί το τραπεζικό σύστημα, το οποίο συνήθως συναπαρτίζεται από την κεντρική τράπεζα, τις εμπορικές τράπεζες και τους ειδικούς πιστωτικούς οργανισμούς. Το παρόν σύγγραμμα οριοθετεί τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης τραπεζικής, παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη οργάνωση ενός συγχρόνου χρηματοπιστωτικού ομίλου και παραθέτει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών σχολιάζοντας το ανταγωνιστικό και συγκριτικό πλεονέκτημα που μπορεί να αποκτήσει ένας χρηματοπιστωτικός όμιλος από την παροχή τους. Επίσης, δίδει στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εικόνα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με έμφαση στα συστατικά μιας αποτελεσματικής στρατηγικής ανάπτυξης και διεύρυνσης της πελατειακής βάσης.

Μιχαήλ Γλύκας (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Γλύκας είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Cambridge (Μεγάλη Βρετανία), από το οποίο και ανακηρύχθηκε διδάκτορας το 1993 με τίτλο διατριβής "Νέες τεχνολογίες, ανασχεδιασμός επιχειρησιακών διαδικασιών και μέτρηση απόδοσης". Έκτοτε και μέχρι το 1997 δίδαξε ως λέκτορας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ το 2002 εκλέχτηκε επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του ίδιου πανεπιστημίου, θέση την οποία κατέχει έως σήμερα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις νέες τεχνολογίες και σε θέματα διοίκησης. Έχει συμμετάσχει με σχετικές ανακοινώσεις σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Ξηρογιάννης (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Ξηρογιάννης είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές (M.Sc.) και διδακτορικές (Ph.D.) σπουδές στην Αγγλία με ειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη (Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Bristol και Τμήμα Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Heriot-Watt στο Εδιμβούργο, αντίστοιχα). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη χρήση της υπολογιστικής νοημοσύνης για την ανάλυση και τη μοντελοποίηση επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, καθώς και το σχεδιασμό ευφυών συστημάτων διαχείρισης της γνώσης και λήψης αποφάσεων. Διαθέτει σημαντικό συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και ομιλίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Σταϊκούρας

Χρήστος Σταϊκούρας (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Βουλευτής, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Management School, Imperial College of Science, Technology and Medicine, University of London) και Διδάκτωρ στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου (Department of Banking and Finance, Cass Business School, City University). Είναι Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αθηνών και City. Έχει στελεχώσει θέσεις ευθύνης σε αναγνωρισμένου κύρους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όπως είναι ο Τραπεζικός Όμιλος Eurobank και η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας. Έχει εξειδικευθεί και διδάξει γνωστικά αντικείμενα όπως είναι η τραπεζική χρηματοοικονομική, η χρηματοοικονομική διοίκηση, τα μαθηματικά χρηματοπιστωτικής ανάλυσης, η διαχείριση χαρτοφυλακίου, οι αγορές χρήματος και κεφαλαίου, τα δημόσια οικονομικά. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, μεταξύ άλλων στα Journal of Productivity Analysis, International Review of Applied Financial Issues and Economics, The Quarterly Review of Economics and Finance, Journal of Banking and Finance, Managerial Finance, Applied Financial Economics, Journal of International Financial Markets, Institutions & Money, Global Finance Journal και European Financial Management. Είναι υπότροφος του Ευγενιδίου Ιδρύματος και μέλος επιστημονικών και ερευνητικών οργανώσεων και επιτροπών. Από το 2007, είναι μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Την περίοδο Ιούνιος 2012-Ιανουάριος 2015 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
223
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.445 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση