Ομοιοπαθητική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ομοιοπαθητική

Τι είναι; Ερωτήσεις και απαντήσεις

Λύσανδρος Μυγιάκης

Η Ομοιοπαθητική είναι ένα σύστημα θεραπείας που βασίζεται στη φράση του Ιπποκράτη "Όμοια Ομοίων Εισί Ιάματα". Η Ομοιοπαθητική είναι μία επαναστατική μέθοδος θεραπείας. Σύμφωνα με αυτήν η ασθένεια είναι απλά η έκφραση κάποιας διαταραχής που υπάρχει στο ενεργειακό σύστημα του ανθρώπου ή του ζώου. Η πραγματική αιτία της ασθένειας δεν βρίσκεται στα όργανα που νοσούν, ούτε στα μικρόβια ή τους ιούς αλλά σε ένα βαθύτερο, εσωτερικό, ενεργειακό επίπεδο του οργανισμού. Σε αυτό το επίπεδο, σύμφωνα με την Ομοιοπαθητική, η διαταραχή της λεγόμενης Ζωτικής Ενέργειας (Vital force), δηλαδή της ενεργειακής ισορροπίας, αποτελεί και την πραγματική αιτία των ασθενών. Τα φάρμακα της Ομοιοπαθητικής απλά ενεργοποιούν τις αμυντικές δυνάμεις του οργανισμού. Παρασκευάζονται από αγνές, φυσικές ουσίες και δεν παρουσιάζουν καθόλου παρενέργειες.

Λύσανδρος Μυγιάκης (Συγγραφέας)

Ο Λύσανδρος Μυγιάκης είναι απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Με την Ομοιοπαθητική ασχολείται από την δεκαετία του ΄80. Αρχικά τη διδάχτηκε από τον διεθνούς φήμης δάσκαλο της Ομοιοπαθητικής Γιώργο Βυθούλκα σε διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο Νοσοκομείο Νίμιτς. Αργότερα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο British Institute of Homeopaty. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων best seller. Ακόμη έχει μεταφράσει 15 βιβλία ιατρικού και ψυχολογικού περιεχομένου. Επίσης είναι ο εκδότης του ομοιοπαθητικού περιοδικού "ALTER-VET". Επιπρόσθετα προγραμματίζει και διευθύνει τη δημιουργία και παραγωγή της σειράς βιβλίων "Ομοιοπαθητική: Τα απαραίτητα βιβλία". Τέλος, μαζί με τον Δημήτρη Τσακίρη είναι ιδιοκτήτης των εκδόσεων Ομοιοπαθητικής και άλλων εναλλακτικών θεραπευτικών Alter - Similia.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Τσακίρης (Επιμέλεια)

Ο Δημήτρης Τσακίρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδές κλασικής κιθάρας στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Σπούδασε Κτηνιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ομοιοπαθητική Ιατρική στην Εταιρεία Ελλήνων Ομοιοπαθητικών Ιατρών. Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένος με τη ζωγράφο Κωνσταντίνα Συλίκου και έχουν δύο κόρες.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
98
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.177 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση