Ολυμπία και Ολυμπιακοί Αγώνες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ολυμπία και Ολυμπιακοί Αγώνες

Τα μνημεία τώρα και τότε

Πάνος Δ. Βαλαβάνης

Ισμήνη Τριάντη

-Η ιστορία του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας από τα προϊστορικά, αρχαϊκά, κλασικά χρόνια ως τη Ρωμαιοκρατία και τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους -Λεπτομερής αναφορά στην ιστορία των αγωνισμάτων και στα χαρακτηριστικά τους -Εξαιρετικές φωτογραφίες του χώρου και των εκθεμάτων των μουσείων -Παρουσίαση της ιστορίας των κτισμάτων και των αναθημάτων του αρχαιολογικού χώρου -Αναπαραστάσεις των αρχαίων μνημείων, ώστε το "τώρα" να συμπληρωθεί από το "τότε"

Σωκράτης Μαυρομμάτης (Φωτογράφος)

Ο Σωκράτης Μαυρομμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Από το 1979 δουλεύει στην Ακρόπολη, στα έργα αναστήλωσης των μνημείων.

Μάκης Πουλιάσης (Φωτογράφος)


Πάνος Δ. Βαλαβάνης

Πάνος Δ. Βαλαβάνης (Συγγραφέας)

Ο Πάνος Βαλαβάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Wurzburg της Γερμανίας. Από το 1980 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αρχικά ως επιστημονικός συνεργάτης, από το 1988 ως λέκτορας, από το 1994 ως επίκουρος καθηγητής, από το 2000 ως αναπληρωτής καθηγητής και σήμερα ως τακτικός καθηγητής της κλασικής αρχαιολογίας. Η διδακτορική του διατριβή και οι περισσότερες από τις μελέτες του αναφέρovται στην αρχαία ελληνική κεραμική και αγγειογραφία, στην αρχιτεκτονική και τοπογραφία της Αθήνας, στον αρχαίο αθλητισμό, καθώς και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ισμήνη Τριάντη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σπειροειδές
Σελίδες:
107
Διαστάσεις:
20χ26
Βάρος:
0.741 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση