Οικοφασισμός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οικοφασισμός

Μαθήματα από τη γερμανική εμπειρία

Janet Biehl

Peter Staudenmaier

9.17€ -11% 8.16€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789608773813

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2003

 • Εκδότης

  Ισνάφι

"... Σαν κοινωνικοί οικολόγοι, εντοπίζουμε τις ρίζες της σημερινής οικολογικής κρίσης σε μια παράλογη κοινωνία -και όχι στην βιολογική ιδιοσυστασία των ανθρώπινων όντων, ούτε σε μια ιδιαίτερη θρησκεία, ούτε στον λόγο, την επιστήμη, ή την τεχνολογία. Τουναντίον, συνηγορούμε υπέρ του σημαντικού λόγου, της επιστήμης και της τεχνολογίας στην δημιουργία τόσο ενός προοδευτικού οικολογικού κινήματος όσο και μιας οικολογικής κοινωνίας. Ένα συγκεκριμένο σύνολο κοινωνικών σχέσεων - και κυρίως, η ανταγωνιστική οικονομία της αγοράς -είναι αυτό που σήμερα καταστρέφει την βιόσφαιρα. Ο μυστικισμός και ο βιολογισμός, το λιγότερο που κάνουν, είναι να στρέφουν την προσοχή του κοινού μακριά από τέτοιες κοινωνικές αιτίες. Παρουσιάζοντας αυτά τα δοκίμια, επιχειρούμε να διαφυλάξουμε τις εξαιρετικά σημαντικές προοδευτικές και χειραφετητικές επιπτώσεις της οικολογικής πολιτικής. Περισσότερο από ποτέ, σήμερα, μια οικολογική δέσμευση, απαιτεί από τους ανθρώπους να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος, ώστε το οικολογικό κίνημα να μην αφομοιωθεί από τις μυστικιστικές και αντιουμανιστικές τάσεις που σήμερα αφθονούν".

Βασίλης Καπετανγιάννης (Μεταφραστής)


Βαγγέλης Κούταλης (Μεταφραστής)


Janet Biehl (Συγγραφέας)

H Janet Biehl είναι συγγραφέας πολλών άρθρων σε θέματα σχέσεων φεμινιστικού κινήματος και κοινωνικής οικολογίας και των βιβλίων "Rethinking ecofeminist polities", South End Press, 1991 και "The politics of social ecology: Libertarian municipalism". Montreal: Black Rose, 1997. Συνεκδίδει (με τον Μ. Bookchin) το Green Perspectives. Συμμετέχει στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας από το 1986.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Peter Staudenmaier (Συγγραφέας)

O Peter Staudenmaier δραστηριοποιείται ενεργά στο αναρχικό και οικολογικό κίνημα της Γερμανίας και των ΗΠΑ σχεδόν μια εικοσαετία. Εδώ και λίγα χρόνια στηρίζει συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται σε αυτοδιαχειριζόμενα βιβλιοπωλεία και στο ζήτημα της στέγης στις ΗΠΑ. Έχει γράψει πολλά άρθρα για την ανθρωποσοφία, την ιστορία, το οικολογικό κίνημα και την πολιτική θεωρία. Συμμετέχει στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας από το 1989.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
112
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.153 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση