Οι πρωτεύουσες της Λευκάδας. Αρχαία Λευκάδα - Νήρικος, Κάστρο Αγίας Μαύρας, Αμαξική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι πρωτεύουσες της Λευκάδας. Αρχαία Λευκάδα - Νήρικος, Κάστρο Αγίας Μαύρας, Αμαξική

Πρακτικά Δ΄ συμποσίου: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας, Γιορτές λόγου και τέχνης, Λευκάδα 6-8 Αυγούστου 1999

Συλλογικό έργο

Περιέχονται οι εισηγήσεις: Αρχαία Λευκάδα - Γεωργία Πλιάκου, "Η αρχαία πόλη "Λευκάς". Το άστυ και η ευρύτερη περιοχή του" - Αγγέλικα Ντούζουγλη, "Από τα νεκροταφεία της αρχαίας Λευκάδας" - Χρυσηϊς Τζουβάρα - Σούλη, "Το σπήλαιο Ασβότρυπα στο Φρύνι Λευκάδας" Το Φρούριο της Αρχαίας Μαύρας και ο ζωτικός χώρος του Α΄ Η εντός των τειχών του Φρουρίου πόλη της Αγίας Μαύρας. Νέα στοιχεία και προοπτικές για τη διαχείριση του ιστορικού χώρου - Μάρω Φίλιππα - Αποστόλου, "Η μεσαιωνική πρωτεύουσα της Λευκάδας. Στρατηγικοί στόχοι και συμπεράσματα μιας διεπιστημονικής έρευνας στο ΕΜΠ" - Μαρία Λαμπρινού, ""Η εντός Φρουρίου πόλη της Αγίας Μαύρας. Νέα στοιχεία και προοπτικές για την διαχείριση του ιστορικού χώρου": Επιστημονικοί στόχοι και πρόσθετα συμπεράσματα - επαληθεύσεις και διερευνήσεις" - Μαρία Ρούσσου, "Παρουσίαση των σχεδίων του Νίκου Βαγενά για το Κάστρο" Β΄ Ο ζωτικός χώρος του Φρουρίου - Μαρία Λαμπρινού, Ελένη Μητσάκου, "Οι Αλυκές στου Καρυώτη" - Αχιλλέας Τρανουλίδης, "Το κάστρο "Τεκές"" Αμαξική, η σημερινή πόλη της Λευκάδας - Παναγιώτης Αργυρός, "Ο ιστορικός χώρος της πόλης και η σημασία καταγραφής της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς" - Χαρά Παπαδάτου - Γιαννοπούλου, "Αμαξική. Μια συγκριτική πολεοδομική θεώρηση" - Παναγιώτης Τουλιάτος, "Παραδοσιακά δομικά αντισεισμικά συστήματα: Το παράδειγμα της Λευκάδας"

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρυσηΐδα Τζουβάρα - Σούλη (Εισηγητής)


Παναγιώτης Αργυρός (Εισηγητής)


Μάρω Φίλιππα - Αποστόλου (Εισηγητής)


Αγγέλικα Ντούζουγλη (Εισηγητής)


Τάκης Τουλιάτος

Τάκης Τουλιάτος (Εισηγητής)

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τάκης Τουλιάτος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά. Έζησε στην Πάτρα, στην Αθήνα, στο Μόναχο και στο Βερολίνο (δέκα χρόνια στο όλο Βερολίνο και είκοσι στο μισό, το δυτικό), πήγε εκεί στο Πανεπιστήμιο (Κοινωνιολογία, Πολιτικές Επιστήμες) και στην Ακαδημία Κινηματογράφου (DFFB). Έκανε τόσες ταινίες όσα και μαγαζιά. Δούλεψε για τη γερμανική δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ενώ ήταν τρία χρόνια script editor στην DFFB. Το πρώτο του βιβλίο, "Τρίτη, οχτώ το βράδυ" (Ελληνικά Γράμματα 2002), ήταν προτεινόμενο για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού "Διαβάζω".

Χαρά Παπαδάτου - Γιαννοπούλου (Εισηγητής)


Γεωργία Πλιάκου (Εισηγητής)


Μαρία Λαμπρινού (Εισηγητής)


Ελένη Μητσάκου (Εισηγητής)


Αχιλλέας Τρανουλίδης (Εισηγητής)


Μ. Ρούσσου (Εισηγητής)


Δημήτριος Χ. Σκλαβενίτης (Επιμέλεια)

Ο Δημήτριος Χ. Σκλαβενίτης γεννήθηκε στη Λευκάδα και σπούδασε φιλολογία και ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Υπηρέτησε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής, γυμνασιάρχης, λυκειάρχης και σχολικός σύμβουλος. Υπήρξε μέλος της επιτροπής κρίσεως για τα βιβλία "Κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας" για το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Δίδαξε νεοελληνική γλώσσα στα ΠΕΚ της Μυτιλήνης και της Χαλκίδας. Ως γραμματέας της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Φιλολόγων, για πολλά χρόνια είχε τη φροντίδα για την έκδοση των περιοδικών "Φιλολογική" και "Σεμινάριο". Ήταν συντονιστής της ομάδας εργασίας της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Φιλολόγων για θέματα νεοελληνικής γλώσσας και γραμματείας και έλαβε μέρος στην πανελλήνια έρευνα που διεξήγαγε η ομάδα αυτή για τη διδασκαλία των κειμένων της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ήταν μέλος της επιστημονικής ομάδας σχεδιασμού και εφαρμογής του πειραματικού προγράμματος που κατάρτισε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με θέμα "Διακλαδική, διεπιστημονική προσέγγιση του αρχαίου ελληνικού κόσμου και πολιτισμού". Ως γραμματέας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της "Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών", οργάνωσε συμπόσια και συνέδρια και έχει ως σήμερα την ευθύνη των εκδόσεων της Εταιρείας. ΄Εχει δημοσιεύσει διάφορα μικρά μελετήματα, βιογραφίες και βιβλιοπαρουσιάσεις σε φιλολογικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Τριαντάφυλλος Ε. Σκλαβενίτης (Επιμέλεια)


Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
244
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.435 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση