Οι Μαυρομιχαλαίοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι Μαυρομιχαλαίοι

Με τα μάτια ενός απόγονου

Γιώργης Μαυρομιχάλης

[...] Η ανάγκη που με οδήγησε στην συγγραφή αυτής της πρόχειρης καταγραφής του γενεαλογικού δένδρου ήταν να διατηρηθεί για τους νεότερους η ανάμνηση των δεσμών αίματος που τους συνέχουν. Κι αυτό, γιατί η πολύπλοκη ιστορική διαδρομή της πατρίδας μας Ελλάδας, το άγονο έως εχθρικό φυσικό περιβάλλον της επαρχίας μας, αλλά και οι ανάγκες των καιρών, σκόρπισαν τα μέλη της οικογένειας σ΄ όλες τις άκρες της Ελλάδας, αλλά και του πλανήτη, φθάνοντας τα μέχρι την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Αμερική (Βενεζουέλα).

Για τον εαυτό μου κρατώ σαν κέρδος την έκπληξη που δοκίμασα και τη χαρά που πήρα κατά τη συγγραφή, ανακαλύπτοντας το πώς ανεξάρτητα μεταξύ τους γεγονότα έχουν τις αιτίες τους σ΄ ένα μυστήριο ανακάτεμα ατομικών επιδιώξεων και γενικών ρευμάτων, εντός των οποίων καλούνται κάθε φορά τα άτομα να πραγματώσουν τις επιδιώξεις τους, που καθορίζουν τη ζωή τους.

Ακόμη, κατέληξα στη συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι στη διαμόρφωση της προσωπικής μας ιστορίας εμπλέκεται και ο τόπος, στο βαθμό που προβάλλει εμπόδια ή διευκολύνει την επιβίωση. Επιβίωση που συνιστά ένα από τα βασικά προβλήματα που ο καθένας πρέπει να επιλύσει και πρόβλημα που η επίλυση του εμπεριέχει τη διαμόρφωση των βασικών κανόνων της κοινωνικής συγκρότησης. Κι αυτή με τη σειρά της εμπεριέχει τόσο το πολιτικό πρόβλημα, όσο και τη θέσμισή της στα πλαίσια των ηθών και των εθίμων της, σε τελευταία δε ανάλυση, στη διαμόρφωση αυτού που αποκαλούμε πολιτισμό. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Γιώργης Μαυρομιχάλης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
174
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.282 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση