Οι εποχές της Μελισσάνθης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι εποχές της Μελισσάνθης

Ηλίας Καφάογλου

12.94€ -11% 11.52€
H Μελισσάνθη και η ποίηση. Η Μελισσάνθη και η ποιητική της. Η Μελισσάνθη και οι ποιητές της, οι φίλοι της, οι συνομιλητές της, δικές μας και ξένες φωνές. Η Μελισσάνθη συνομιλεί με τους ποιητές του καιρού και του τόπου της, με την ελληνική και ξένη ποίηση, τον Σαραντάρη και τον Μπωντλαίρ, την Καρέλλη και τον Πόε, τον Παπατσώνη και τον Έλιοτ, τον Θέμελη και τον Ρίλκε, τον Πλάτωνα και τον Σαρτρ, τον Βαφόπουλο και τον Εξυπερύ, το Δημοτικό τραγούδι και τον Ιώβ. Η Μελισσάνθη και η Γενιά του ΄30. Η Μελισσάνθη και η νεότερη ποίησή μας. Η Μελισσάνθη της "Σονάτας του σεληνόφωτος". Η αγωνία της Μελισσάνθης. Η ποίηση και η ζωή της ως "μελέτη θανάτου". Η Μελισσάνθη και ο χορός. Η Μελισσάνθη και η μουσική. Τρυφερή, δακρυσμένη, η Μελισσάνθη οιστρηλατημένη από το πένθος. Η Μελισσάνθη και οι άλλοι. Η Μελισσάνθη και ο Άλλος· ο Πατέρας. Η Μελισσάνθη που ακούει τη σιωπή και ταξιδεύει στη θάλασσα του επέκεινα. Η Μελισσάνθη και η "μεγάλη μάνα μας"· η Μητέρα. Η Μελισσάνθη μέσα από το Οδοιπορικό της, τις φωτογραφίες της, τις συνεντεύξεις, τις μεταφράσεις, τα κριτικά κείμενά της. Η Μελισσάνθη το κορίτσι, και οι εποχές της. Μια συνομιλία.
Κώστας Π. Καναβούρης

Κώστας Π. Καναβούρης (Υπεύθυνος Σειράς)

O Kώστας Kαναβούρης γεννήθηκε στην Kαβάλα το 1955. Eίναι πτυχιούχος Πολιτικών Eπιστημών. Aπό το 1992 είναι μέλος της EΣHEA. Δούλεψε στις εφημερίδες Pιζοσπάστης, Nέα Mεσημβρινή, Έθνος, Eπενδυτής. Eπίσης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς 902 Aριστερά στα FM και Planet 104,5. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Xάος και Playboy. Aπό τον Oκτώβριο του 1995 είχε την εκπομπή βιβλίου "Bιβλιοθέαση" στο τηλεοπτικό κανάλι Seven. Συνεργάζεται με την Kυριακάτικη Aυγή και το ραδιοφωνικό σταθμό NET 105,8. Έχουν εκδοθεί οκτώ συλλογές του με ποιήματα, ένα βιβλίο με δημοσιογραφικά κείμενα, μια συλλογή αφηγημάτων, και μια νουβέλα.

Ηλίας Καφάογλου

Ηλίας Καφάογλου (Συγγραφέας)

Ο Ηλίας Καφάογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Κείμενά του για τη λογοτεχνία έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Διαβάζω, Η Λέξη, Πόρφυρας, Το Τραμ, το Τέταρτο και στις εφημερίδες Αυγή και Τύπος της Κυριακής, με τα ψευδώνυμα Πέτρος Ρεζής και Κώστας Ηλιάδης. Έχει εκδώσει τα βιβλία: "Γραφή 1980-85", "Κείμενα νέων Ελλήνων λογοτεχνών" (σε συνεργασία με τον Κωστή Λιόντη, Υάκινθος, 1986), "Πλάνης βίος" (Ρόπτρον 1993), "Η άλλη ομηρία - Μια συνομιλία με τον Όμηρο Πέλλα" (Ύψιλον/Βιβλία, 1998).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
211
Διαστάσεις:
21χ12
Βάρος:
0.299 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση