Οδηγός συναισθηματικής νοημοσύνης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οδηγός συναισθηματικής νοημοσύνης

Αντωνία Παυλοπούλου

93.60€ -27% 68.33€

Ο όρος Συναισθηματική Νοημοσύνη χρησιμοποιήθηκε το 1990 ως ένας τύπος νοημοσύνης που εμπεριείχε συναισθηματικές δεξιότητες. Συναισθηματική Νοημοσύνη ορίζεται ως το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης μεταξύ συναισθημάτων και νόησης που αφορά στην ικανότητα του ανθρώπου να αναγνωρίζει και να διαχειρίζεται πληροφορίες συναισθηματικής φύσεως.
Η Εκπαίδευση ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων αποτελεί τον πιο σημαντικό στόχο της εκπαίδευσης. Το σχολείο που προάγει την υγεία βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν την αυτο-εκτίμηση και την αυτο-αντίληψή τους, έτσι ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις και απαιτήσεις τόσο τις γνωσιακές, όσο και τις συναισθηματικές και κοινωνικές που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά στο σχολείο, στην οικογένεια καθώς και στο ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον.
Στόχος ενός προγράμματος ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων είναι να μπορέσουν τα παιδιά να κατανοήσουν, αλλά και να γίνουν ικανά να εκφράσουν, τα συναισθήματα τους, να αναπτύξουν ικανότητα αναγνώρισης συναισθηματικών ενδείξεων, να αναγνωρίζουν όχι μόνο τα δικά τους συναισθήματα αλλά και των άλλων, να αποδέχονται ότι οι άνθρωποι είναι όμοιοι αλλά και διαφορετικοί, ότι έχουν όμοιες αλλά και διαφορετικές απόψεις και προτιμήσεις.
Ένα άτομο που χρησιμοποιεί την ενσυναίσθηση μπορεί να αναγνωρίσει, να αντιληφθεί και να αισθανθεί αυτό που νιώθει κάποιος άλλος. Έτσι μπαίνουν τα λιθαράκια για έναν «ενσυναισθητικό» πολιτισμό, μια «ενσυναισθητική» εκπαίδευση. Η αυτο-εκτίμηση και άλλες δεξιότητες, όπως αυτές της φιλίας, της αναγνώρισης και διαχείρισης συναισθημάτων, της ενσυναίσθησης, της λήψης αποφάσεων, της επίλυσης προβλημάτων και συγκρούσεων μπορούν να διδαχθούν και να βοηθήσουν το άτομο και την ομάδα να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν ομαλά, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές και ραγδαία μεταβαλλόμενες συνθήκες της καθημερινής ζωής στο πλαίσιο της χώρας που ζουν, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το βιβλίο αποτελεί μέρος της σειράς Το σχολείο στον 21ο αιώνα και δεν πωλείται χωριστά.
Μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω στον τίτλο της σειράς για να δείτε και τα υπόλοιπα βιβλία.

Αντωνία Παυλοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
64
Διαστάσεις:
29χ21
Βάρος:
0.398 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση