Ο Χαρίλαος Τρικούπης και η εποχή του
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Χαρίλαος Τρικούπης και η εποχή του

Πολιτικές επιδιώξεις και κοινωνικές συνθήκες

Συλλογικό έργο

Γιώργος Μαργαρίτης

Αθανάσιος Μποχώτης

41.34€ -33% 27.70€

Περιλαμβάνονται τα κείμενα:

- Λύντια Τρίχα, "Ο Χαρίλαος Τρικούπης, η πολιτική του και το πολιτικό του έργο"
- Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, "Η εξωτερική πολιτική του Χαρίλαου Τρικούπη: διαχρονική θεώρηση"
- Ευάγγελος Κωφός, "Διαπλοκή στρατηγικών και τακτικών επιλογών: ο Τρικούπης κατά την Ανατολική κρίση, 1875-1878"
- Μαργαρίτα Δρίτσα, "Η Ελλάδα και ο ευρωπαϊκός οικονομικός τύπος κατά την Τρικουπική περίοδο: απαρχές της πολιτικής επικοινωνίας"
- Δημήτρης Τσακίρης, "Η στάση της γερμανικής πολιτικής στο Ανατολικό ζήτημα και ειδικότερα σε σχέση με την Ελλάδα"
-Σία Αναγνωστοπούλου, "Η σύγκρουση Χ. Τρικούπη - Ιωακείμ Γ΄. Όψεις της πολύπλοκης και αντιφατικής διαδικασίας για την επιβολή της Αθήνας ως πολιτικο-εθνικού κέντρου"
- Γιώργος Μαργαρίτης, "Οι λυτρωτές των αλύτρωτων αδελφών: πολιτικές, οικονομικές και ιδεολογικές παράμετροι της πολεμικής προετοιμασίας της χώρας (1881-1897)"
- Λίνα Λούβη, "Η αποκατάσταση της εθνικής αξιοπρέπειας: η ευκαιρία της Αιγύπτου"
- Φίλιππος Κάραμποτ, "Το επεισόδιο Νίκολσον (Ιανουάριος 1885) και `το προς το έθνος καθήκον`"
- Σωτήρης Ριζάς, "Το πολιτικό και το κομματικό σύστημα στην Τρικουπική εποχή (1875-1895). Συνέχειες και ασυνέχειες"
- Κατερίνα Γαρδίκα, "1875 και 1883: σταθμοί του κομματικού συστήματος μέσα από την εφημερίδα `Ώρα`"
- Ήβη Μαυρομούστακου, "Η Δεδηλωμένη υπό το βάρος των πηγών"
- Θανάσης Μποχώτης, "Η κριτική του κοινοβουλευτισμού από τον Χαρίλαο Τρικούπη και τα εκλογικά νομοσχέδια του 1886"
- Παναγιώτης Πουλής, "Η συμβολή του Χαρίλαου Τρικούπη στην ανόρθωση της ελληνικής διοίκησης"
- Ματούλα Τομαρά - Σιδέρη, "Το πολιτικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Τρικούπη: ο νόμος ΑΦΝS για τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση"
- Εύη Παπαγιαννοπούλου, "Η αναγκαιότητα ναυτιλιακών υποδομών: η διώρυγα της Κορίνθου"
- Ιωάννης Κοκκινάκης, "Η νομισματική πολιτική των κυβερνήσεων Τρικούπη, 1875-1893"
- Μάνος Περάκης, "Η αντικατάσταση της δεκάτης από το φόρο των αροτριώντων ζώων. Η πρώτη φορολογική αλλαγή του Χαρίλαου Τρικούπη"
- Θανάσης Καλαφάτης, "Τα αίτια και τα αποτελέσματα της χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους το 1893"
- Αγγελική Σφήκα - Θεοδοσίου, "Ο Τρικούπης και το Θεσσαλικό ζήτημα"
- Αντώνης Αντωνίου, "Το εκλογικό σώμα μετά την απελευθέρωση της Ηπειροθεσσαλίας. Το παράδειγμα της Καρδίτσας"
- Καίτη Αρώνη - Τσίχλη, "Η κοινωνία της σταφίδας και ο Τρικούπης"
- Λύντια Τρίχα, "Συνθήκες υγείας και υγιεινής κατά τη δεκαετία του 1880"
- Thomas W. Gallant, "Crime, violence and reform of the criminal justice system during the era of Trikoupis"
- Αλέξης Δημαράς, "Οι κυβερνήσεις Τρικούπη και τα εκπαιδευτικά"
- Γιώργος Κόκκινος, "Η ιστορική κουλτούρα της ελληνικής ακαδημαϊκής διανόησης του τέλους του 19ου αιώνα και η εμπέδωση του τρισήμου σχήματος της ελληνικής ιστορίας. Η θεωρία της ιστορίας του καθηγητή της Νομικής Σχολής Νεοκλή Καζάζη (1849-1936)"
- Ρένα Σταυρίδη - Πατρικίου, "Οι προσδοκίες του Δημοτικισμού"
- Παναγιώτης Νούτσος, "Γιατί ένας `Τρικουπικός` υφηγητής δεν σταδιοδρομεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών"
- Γεώργιος Δημ. Κοντογιώργης, "Η περίοδος Χαρίλαου Τρικούπη. Ένας σταθμός από το ελληνικό κοσμοσύστημα στο κράτος-έθνος"
- Άλκης Ρήγος, "Επτανήσιοι αστοί και αστικός εκσυγχρονισμός στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα"
- Ευάγγελος Χεκίμογλου, "Η χριστιανική Θεσσαλονίκη την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη"
- Στεφανία Αρχοντάκη, "Απόπειρες εκσυγχρονισμού κατά τη δεκαετία του 1880: συγκριτικά στοιχεία για την περίπτωση της Κρήτης και της Ελλάδας. Η (Οθωμανική) Γενική Διοίκηση της Κρήτης σε σύγκριση με την Τρικουπική πολιτική"
- Ευθύμιος Σουλογιάννης, "Μερικά για τον ελληνισμό της Αιγύπτου και την Τρικουπική εποχή, με ειδική αναφορά στα έτη 1867, 1875, 1884"
- Τζελίνα Χαρλαύτη, "Στους θαλάσσιους δρόμους μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη"
- Κατερίνα Παπαθέου, "Όψεις της αφηγηματικής ηθογραφίας στα τέλη του 19ου αιώνα. `Πίστομα` του Κωνσταντίνου Θεοτόκη"
- Αθηνά Γεωργαντά, "`Ο Διαβάτης` του Ροΐδη (1900). Ένας νέος ήρωας του αστικού χώρου και ένα κείμενο-απολογισμός στο τέλος του αιώνα"
- Ελίζα - Άννα Δελβερούδη, "Οι πολιτικές κωμωδίες της εποχής του Τρικούπη"
- Νίκη Μαρωνίτη, "Η πολιτική φυσιογνωμία του νεοτρικουπικού κόμματος μετά τον Χαρίλαο Τρικούπη. Προϋποθέσεις στην ανάγνωση της πολιτικής συμπεριφοράς του Γ. Θεοτόκη"

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Μαργαρίτης

Γιώργος Μαργαρίτης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Μαργαρίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Διδάσκει σύγχρονη Ιστορία στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1985 μέχρι το 2004 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η περίοδος της Κατοχής, της Αντίστασης και του Εμφυλίου Πολέμου βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνητικών του ενδιαφερόντων. Σε αυτήν την περίοδο αναφέρεται το μεγαλύτερο μέρος των άρθρων που έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, καθώς και οι περισσότερες μελέτες του σε συλλογικούς τόμους και οι εισηγήσεις του σε επιστημονικά συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανάσιος Μποχώτης (Συγγραφέας)

Ο Αθανάσιος Μποχώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Έκανε τις προπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (1984-1988). Στο ίδιο τμήμα υποστήριξε το 1999 τη διδακτορική διατριβή του με θέμα: "Η κριτική της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στο ελληνικό κράτος, 1864-1911". Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (1989-1992 και 1999-2002), στο ερευνητικό πρόγραμμα "Αρχαιολογία και Πολιτική", υπό τη διεύθυνση του Αθανασίου Καλπαξή. Επίσης είναι μέλος της Εταιρείας Μελέτης Νέου Ελληνισμού (ΕΜΝΕ). Διδάσκει, από το 2001, σύγχρονη Ιστορία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λίνα Λούβη

Λίνα Λούβη (Συγγραφέας)

Η Λίνα Λούβη γεννήθηκε στη Σπάρτη και σπούδασε Ιστορία στη Σορβόννη, όπου έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές και απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα. Σήμερα είναι επίκουρη καθηγήτρια της Νεότερης Ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φίλιππος Κάραμποτ (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σία Αναγνωστοπούλου

Σία Αναγνωστοπούλου (Συγγραφέας)

Η Σία Αναγνωστοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1959. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών του Εθνικού Ινστιτούτου Ανατολικών Γλωσσών της Γαλλίας (INALCO). Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στη Γαλλία ολοκληρώθηκαν με ένα μεταπτυχιακό τίτλο στην Ιστορία (DEA από τη Σορβόννη Παρίσι Ι) και ένα διδακτορικό στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο EHESS (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales). Δίδαξε επί εννέα χρόνια στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και από το 2004 διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμκο ως καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Εξελέγη βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Διατέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών και αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ματούλα Τομαρά - Σιδέρη

Ματούλα Τομαρά - Σιδέρη (Συγγραφέας)

Η Ματούλα Τομαρά-Σιδέρη είναι πτυχιούχος της Παντείου ΑΣΠΕ. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές ιστορίας, ιστορικής δημογραφίας και κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris-I- Σορβόννη και στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales. Ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο διδάσκει ιστορική δημογραφία, ιστορία των νοοτροπιών και τοπική αυτοδιοίκηση στο πολιτικό σύστημα. Έχει γράψει πολλά άρθρα και μελέτες. Τα ερευνητικά και συγγραφικά της ενδιαφέροντα προσανατολίζονται στον ελληνισμό της Αιγύπτου, στην ιστορία της ελληνικής διασποράς στην Αφρική και στο φαινόμενο του παροικιακού ευεργετισμού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαργαρίτα Δρίτσα

Μαργαρίτα Δρίτσα (Συγγραφέας)

Η Μαργαρίτα Δρίτσα γεννήθηκε στην Αίγυπτο. Σπούδασε στην Αγγλία, στη Γαλλία και στην Αμερική. Αναγορεύθηκε Διδάκτωρ της Οικονομικής Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο Paris Ι (Sorbonne-Pantheon) και είναι Fellow του Robinson College του Πανεπιστημίου του Cambridge. Είναι Καθηγήτρια της Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας της Ευρώπης, στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνος του Προγράμματος Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διδάξει ελληνική και ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Ιστορία ως επισκέπτρια καθηγήτρια σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Εργάστηκε επίσης ως ερευνήτρια στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και διηύθυνε, εκπόνησε ή συνεργάστηκε με ερευνητικές ομάδες για θέματα Οικονομικής Ιστορίας και Ιστορίας των Τραπεζών και των Επιχειρήσεων καθώς και Ιστορίας του Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες και επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει συγγράψει κείμενα για το Μουσείο Τουρισμού και μετέχει συστηματικά σε διεθνή συνέδρια. Κυριότερα έργα της: "Βιομηχανία και Τράπεζες στην Ελλάδα τον Μεσοπολέμου", ΜΙΕΤ, Αθήνα, 1990. L΄ Enterprise en Europe et en Grece XIX-XXee siecles, (επιμ. με τους Alice Teichova & Hakan Lindgren), Sophis, 1991. " Το χρώμα της επιτυχίας, η ελληνική βιομηχανία χρωμάτων 1830-1990", εκδ. Τροχαλία, Αθήνα, 1996. European Enterprise, Strategies of Adaptation and Renewal in the Twentiech Century, (επιμ. με τον Terry Gourvish), εκδ. Τροχαλία, Αθήνα, 1996. "Το Αρχείο Κωνσταντίνου Αντ. Βοβολίνη", τόμ. Ι, Αθήνα 1997. "Ελληνικές επιχειρήσεις στον 20ό αιώνα: Πρόσωπα και δραστηριότητες", (επιμ.), εκδ. Κέρκυρα, Αθήνα, 1999). "Δεζαμίνή - Λυκαβηττός: Ανθρώπινες Ροές", εκδ. Φερενίκη, Αθήνα, 2004. Είναι επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό και ιδρυτικό μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών εταιρειών για την Οικονομική Ιστορία και την Ιστορία των Επιχειρήσεων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Γαρδίκα (Συγγραφέας)

Η Κατερίνα Γαρδίκα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τ
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευάγγελος Κωφός (Συγγραφέας)

Ο Ευάγγελος Κωφός υπήρξε Πρεσβευτής Εμπειρογνώμων για βαλκανικά θέματα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Μετά την αφυπηρέτησή του το 1995, προσκλήθηκε ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Brasenose College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Είναι Διδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και έχει δίπλωμα Master Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Georgetown (Washington, D.C.), και πτυχίο Bachelor Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Ohio. Είναι μέλος των Δ.Σ. του ΙΜΧΑ και του Ιδρύματος Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα (ΙΜΜΑ). Είναι επίσης μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Κέντρου ΄Ερευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, καθώς και τηςΤιμητικής Επιτροπής του ΕΛΙΑΜΕΠ. ΄Εχει στο ενεργητικό του σημαντικό αριθμό βιβλίων και πραγματειών για την ιστορία και τις σύγχρονες εξελίξεις των Βαλκανίων, ιδιαίτερα της Μακεδονίας. Δύο βιβλία του βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Δ. Σβολόπουλος

Κωνσταντίνος Δ. Σβολόπουλος (Συγγραφέας)

O Κωνσταντίνος Δ. Σβολόπουλος (1938-2019) γεννήθηκε στην Αθήνα. Ήταν τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2003 και χρημάτισε πρόεδρός της το 2010, και ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια Στρασβούργου και Παρισίων. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ στα Πανεπιστήμια Στρασβούργου και Αθηνών και υφηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και διετέλεσε καθηγητής της Ιστορίας των Διεθνών Σχέσεων (1981-1989). Kατά τα έτη 1962-1965 κατέταξε το αρχείο Eλευθερίου Bενιζέλου του Mουσείου Mπενάκη. Ιστορικός μεγάλου κύρους, διετέλεσε επί εννέα χρόνια διευθυντής του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου.Tο 1990 ανέλαβε τη Διεύθυνση του Iδρύματος "Kωνσταντίνος Γ. Kαραμανλής", του οποίου υπήρξε συνιδρυτής με τους K. Tσάτσο και K. Tρυπάνη. Tο 1989 εξελέγη καθηγητής της Iστορίας του Nεωτέρου Eλληνισμού στο Πανεπιστήμιο Aθηνών. To 2003 η ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών αναγνωρίζοντας το σημαντικότατο έργο τού καθηγητή Σβολόπουλου τον εξέλεξε τακτικό μέλος της στην έδρα της "Ιστορίας του Ελληνισμού κατά τους Νεώτερους Χρόνους". Μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Iδρύματος Nτε Γκωλ και επίτιμος εταίρος της Eταιρείας NA Eυρώπης του Mονάχου. Kύρια αυτοτελή έργα: "O Eλευθέριος Bενιζέλος και η πολιτική κρίσις εις την Aυτόνομον Kρήτην, 1901-1906", Aθήνα (1974), "Tο Bαλκανικόν Σύμφωνον και η ελληνική εξωτερική πολιτική, 1928-1934" (Aθήνα 1974), "Aνέκδοτον κείμενον του Eλευθερίου Bενιζέλου" (Aθήνα 1974), "H ελληνική εξωτερική πολιτική μετά την Συνθήκην της Λωζάνης: η κρίσιμος καμπή, Iούλιος-Δεκέμβριος 1928" (Θεσσαλονίκη 1977), "Yπουργείο Eξωτερικών, 1940-41. Eλληνικά διπλωματικά έγγραφα" (Aθήνα 1980), "H ελληνική εξωτερική πολιτική, 1900-1945" (Aθήνα 1992), "Kωνσταντινούπολη, 1856-1908: η ακμή του Eλληνισμού" (Aθήνα 1994), "H οργάνωση της διεθνούς κοινωνίας. Iστορική επισκόπηση" (Θεσσαλονίκη 1996), "Kωνσταντίνος Kαραμανλής: Aρχείο, γεγονότα και κείμενα", (επιμ. 12 τόμοι) (Aθήνα 1992-1997), "Alexandre Ypsilanti, Correspondance inedite, 1816-1828" (Thessaloniki 1999), "Eλευθέριος Bενιζέλος:12 μελετήματα" (Aθήνα 1999), "H ελληνική εξωτερική πολιτική, 1945-1981" (Aθήνα 2001), "Xαϊδάρι, 8 Σεπτεμβρίου 1944. H αόρατη στρατιά στο απόσπασμα" (Aθήνα 2002), "Tο καθεστώς των νησίδων του νοτιοανατολικού Aιγαίου. H μαρτυρία των πηγών" (Aθήνα 2002), "Η γένεση της ιστορίας του Νέου Ελληνισμού", (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2006), "Προμαχώντας στο Μεσολόγγι" (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2007), "Η απόφαση για την επέκταση της ελληνικής κυριαρχίας στην Μ. Ασία (Ίκαρος 2009), "Κατακτώντας την ανεξαρτησία", (Πατάκης 2010). Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Κατερίνα Χέλμη. Έφυγε από τη ζωή στις 13 Αυγούστου 2019, σε ηλικία 81 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωτήρης Ριζάς

Σωτήρης Ριζάς (Συγγραφέας)

Ο Σωτήρης Ριζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου το 1992. Visiting Research Associate στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Kingʼs College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1994-95. Ερευνητής Γ΄ από το 1998, Β΄ βαθμίδας από το 2001 και σήμερα Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών. Μεταξύ άλλων έχει δημοσιεύσει: - "Η Προεδρία της Δημοκρατίας στην ελληνική πολιτική, 1924-1935 και 1974-1985", Αθήνα 1992. - "Το Μακεδονικό Ζήτημα: εξωτερική επέμβαση και ελληνική πολιτική", Αθήνα 1996. - "Ένωση-Διχοτόμηση-Ανεξαρτησία: οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία στην αναζήτηση λύσης για το Κυπριακό, 1963-1967", Αθήνα 2000. - "Η Ελλάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη, 1961-1964: πολιτικές και οικονομικές όψεις του προβλήματος ασφαλείας στο μεταίχμιο Ψυχρού Πολέμου και Ύφεσης", Αθήνα 2001 - "Το Κυπριακό στην κρίσιμη καμπή: η ελληνική πολιτική και το σχέδιο Acheson (1964)" - "Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η δικτατορία των συνταγματαρχών και το Κυπριακό ζήτημα 1967-1974" - "Από την κρίση στην ύφεση: ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας-Τουρκίας" - κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λύντια Τρίχα

Λύντια Τρίχα (Συγγραφέας)

Η Λύντια Τρίχα γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα, όπου και σπούδασε νομικά. Από το 1987 ασχολείται με την έρευνα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, έχει επεξεργασθεί το αρχείο του Χαρίλαου Τρικούπη και έχει δημοσιεύσει δέκα βιβλία ιστορικού περιεχομένου. Επί μία εξαετία ασχολήθηκε ενεργά με τη διοίκηση και τη διεύθυνση του Ε.Λ.Ι.Α., ως γενική γραμματέας και αντιπρόεδρός του. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Ε. Πουλής (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Ε. Πουλής γεννήθηκε στο Μεσολλόγι το 1936, όπου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Παλαμαϊκή Σχολή Μεσολογγίου. Σπούδασε νομικές και πολιτικές επιστήμες, καθώς και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στα Πανεπιστήμια Παρισίων (Paris I Pantheon - Sorbonne) και (Paris II Pantheon - Assass). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II και απέκτησε από το ίδιο πανεπιστήμιο το Διδακτορικό του δίπλωμα στα νομικά το Φεβρουάριο του 1985. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Ταχ. Σχολής Αθηνών, της Ecole Nationale Superieure des Postes et Telecommunications Γαλλίας και διπλωματούχος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Paris - Sorbonne. Υπήρξε ανώτερο στέλεχος του δημοσίου οργανισμού ΕΛΤΑ. Από το 1981 διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εύη Παπαγιαννοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Τσακίρης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Τσακίρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδές κλασικής κιθάρας στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Σπούδασε Κτηνιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ομοιοπαθητική Ιατρική στην Εταιρεία Ελλήνων Ομοιοπαθητικών Ιατρών. Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένος με τη ζωγράφο Κωνσταντίνα Συλίκου και έχουν δύο κόρες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ήβη Μαυρομούστακου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
711
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.197 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση