Ο Τζιτζικο-Περικλής μεγάλος συνθέτης της Ελλάδας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Τζιτζικο-Περικλής μεγάλος συνθέτης της Ελλάδας

Ελένη Σβορώνου

12.23€ -21% 9.66€
"Γεια χαρά σας! Είμαι ο Τζιτζικο-Περικλής, ο πιστός και ταπεινός ιερέας της Χρυσαλίνθης, της θεάς του καλοκαιριού. Πάντα ήμουν συνεπής στα καθήκοντά μου. Όλο το καλοκαίρι, από την ανατολή μέχρι τη δύση, δώσʼ του και τζιτζίκαγα. Μέχρι που μια μέρα εμφανίστηκε μπροστά μου η ίδια η θεά! "Όλο τα ίδια και τα ίδια τραγουδάς, Πέρη" μου είπε. "Πρέπει να ανανεώσεις το ρεπερτόριό σου. Και το τραγούδι σου να αποκτήσει νόημα. Να περικλείσει όλη την Ελλάδα. Έχεις λίγο χρόνο μπροστά σου, αλλιώς θα σε κάνω μυρμήγκι!" Έτσι η θεά με εκσφενδόνισε σε δάση, θάλασσες, λίμνες και χωράφια για να συλλέξω ήχους και να συνθέσω!" Άραγε θα τα καταφέρει ο Πέρης ή θα καταλήξει μυρμήγκι; Μαζί με την απάντηση, οι μικροί αναγνώστες θα απολαύσουν μια περιήγηση στην ελληνική φύση, αλλά και θα μάθουν τι είναι αυτό που την απειλεί...
Ελένη Σβορώνου

Ελένη Σβορώνου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Σβορώνου (γεν. 1965) είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Είναι υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς. Παράλληλα, γράφει για παιδιά και νέους. Πολλά από τα βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων, των βραβείων κοινού Public και του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω, ενώ έργα της απέσπασαν Εύφημο Μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά καθώς και τη διεθνή διάκριση White Raven. Γράφει κριτική παιδικής λογοτεχνίας στον Αναγνώστη ενώ από το 2016 είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Αναγνώστη (κατηγορία: παιδική λογοτεχνία). Διδάσκει δημιουργική γραφή σε σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους, και εμψυχώνει παιδαγωγικά εργαστήρια για τη φύση και τον πολιτισμό. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή για ενήλικες με θέμα το παιδικό βιβλίο στον κύκλο σεμιναρίων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Της αρέσει να μοιράζεται αναγνωστικές εμπειρίες με μικρούς και μεγάλους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία - Λουίζα Βαφιαδάκη (Εικονογράφος)

Η Μαρία-Λουίζα Βαφιαδάκη γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας το 1969. Το 1989 ξεκινά τις σπουδές της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, απ΄ όπου θα αποφοιτήσει το 1993. Αμέσως μετά πηγαίνει στο Παρίσι όπου συνεχίζει τις σπουδές της για ένα χρόνο. Από το 1995 ζει και εργάζεται στην Αθήνα παρουσιάζοντας τα έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Είναι ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας "το διαφορετικό παιδί". Πολύτιμοι βοηθοί και εμπνευστές της στην ενασχόλησή της με τα παιδιά είναι οι γιοί της Χρήστος και Αλέξανδρος.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
48
Διαστάσεις:
25χ22
Βάρος:
0.381 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση