Ο τύρρανος των Συρακουσών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο τύρρανος των Συρακουσών

Valerio - Massimo Manfredi

Σικελία, 412 π.Χ. Ένας άντρας τολμά να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε μια ισχυρή θαλασσοκράτειρα. Ο μόλις εικοσάχρονος Διονύσιος, γεμάτος αποτροπιασμό για την ανελέητη σφαγή των Ελλήνων στον Σελινούντα, αναλαμβάνει να προστατεύσει με κάθε θυσία τον ελληνισμό της περιοχής από τους Καρχηδονίους. Όνειρό του είναι να μετατρέψει τη Σικελία σε ελληνικό νησί και να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών και στρατιωτικών δυνάμεών της· τα καταφέρνει μένοντας αιώνια γνωστός στην Ιστορία ως ο Τύραννος των Συρακουσών.
Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Διονύσιος; Ένας εγωκεντρικός και φιλόδοξος ηγεμόνας ή μια δυναμική προσωπικότητα ικανή να γεννήσει πάθη; Οι ιστορικοί τον καταδίκασαν αλλά δεν μπόρεσαν να αρνηθούν το μεγαλείο του. Η ζωή του, μια δυνατή ιστορία που περίμενε κάποιον να την καταγράψει.
Κανένας δεν μπορούσε να το κάνει καλύτερα από τον Βαλέριο Μανφρέντι, λάτρη της αρχαίας Ελλάδας και καταξιωμένο συγγραφέα.

Valerio - Massimo Manfredi

Valerio - Massimo Manfredi (Συγγραφέας)

Ο Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι, μελετητής του αρχαίου κόσμου, έχει διδάξει σε ιταλικά και ξένα πανεπιστήμια και έχει διεξαγάγει και διευθύνει επιστημονικές έρευνες και ανασκαφές σε διάφορα σημεία της Μεσογείου. Συνεργάζεται με τα περιοδικά "Panorama" και "Messaggero". Ανάμεσα στα πιο γνωστά έργα του είναι: "Ξενοφώντος ανάβασις" (1980), "Η κάθοδος των Μυρίων" (1986), "Τα καλότυχα νησιά" (1990), "Οι Ετρούσκοι στην κοιλάδα του Πάδου" (1991) -σε συνεργασία με τον Λουίτζι Μαλνάτι-, "Θάλασσα της Ελλάδας" (1992), "Οι Έλληνες της Δύσης" (1996) -σε συνεργασία με τον Λορέντζο Μπρατσέζι-, "Οι Κέλτες της Ιταλίας" (1999) -σε συνεργασία με τον Βενσεσλάς Κρούτα, η μυθιστορηματική τριλογία "Μέγας Αλέξανδρος" (1998), που μεταφράστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, και τα βιβλία του "Ακρόπολη", "Η μεγάλη εποποιία της Αθήνας", "Ο Φαραώ της άμμου", "Η επιστροφή από την Τροία", "Χίμαιρα", "Παλλάδιο", "Η τελευταία λεγεώνα", "Η ασπίδα της Σπάρτης", "Ο τύραννος των Συρακουσών", "Ζευς", κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άμπυ Ραΐκου - Σταύρου (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
487
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.732 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Πραγματικά πολύ καλό, απίστευτη αναπαράσταση της…

★ ★ ★ ★

Πραγματικά πολύ καλό, απίστευτη αναπαράσταση της εποχής, ψυχολογία των απλών και των ηρωικών ανθρώπων, βαθιά μηνύματα έπαρσης, φιλίας, προδοσίας, άριστη γνώση της εποχής και του περιβάλλοντος. Μιλάμε για δουλειά, όχι αστεία. Ίσως κουράσουν οι μάχες αλλά είναι πολύ λίγες συγκριτικά με το μέγεθος του βιβλίου. Ο Μανφρέντι είναι καταπληκτικός αφηγητής, μοναδικός ιστορικός και παρόλαυτά το έργο του μπορεί να το προσεγγίσει οποιοσδήποτε, γιατί δεν διδάσκει (κατηχεί) αλλά αφηγείται. Και τα νοήματα είναι πάντα εκει, δίπλα σου. Μιλάει ακόμη και για Ευριπίδη, Πλάτωνα, Σωκράτη, Ξενοφώντα, τον Πελοποννησιακό πόλεμο, τις Ολυμπιάδες. Από τα πολύ καλά έργα του και από τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα που έπεσαν στα χέρια μου. Πάνος Τουρλής

Panos T.
(Αναρτήθηκε στις 09/09/2012)