Ο Οδυσσέας στις στήλες του Ιανού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Οδυσσέας στις στήλες του Ιανού

Στις άκρες της ζωής - η ίδια η ζωή

Λάμπρος Βαζαίος

16.00€ -11% 14.24€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9786185447021

 • Κατηγορίες:

  Βιογραφίες , Ιστορία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2020

 • Εκδότης

  Μένανδρος

Ο Καθηγητής και συγγραφέας κ. Λάμπρος Βαζαίος παρουσιάζει ένα βιβλίο, το οποίο ακολουθώντας τις παλιές, τις αρχαίες οδηγίες της αφήγησης, τον «τρόπο» του Οδυσσέα, πορεύτηκε στη διαδρομή που ορίζουν οι στήλες του Ιανού. Ο αφηγητής, μιλώντας για τη ζωή του, ανιχνεύοντας μνήμες και στιγμές του βίου που ξεχώρισαν, προσπάθησε όπως ο «Πολυμήχανος» να δώσει ζωή και φωνή μόνο σε όσα ήθελε να φανερωθούν! Έτσι, καθεμία ιστορία έψαξε τον δικό της χώρο…

Συνωστίζονται αναμνήσεις, κομμάτια ζωής απαιτητικά και δυσάρεστα, χαρές, λύπες, επιτυχίες και ακυρώσεις, καθετί που έγινε καθετί που συνέβη και δεν θέλει με κανένα τρόπο να λησμονηθεί. Αυτονομούνται χωρίς προειδοποίηση οι δύσκολες ώρες που σημάδεψαν τη ζωή. Την ίδια ώρα οι στιγμές της δικαίωσης, της επιτυχίας, της νίκης διεκδικούν τον χώρο τους και παίρνουν τη θέση τους. Στον δρόμο χρειάστηκε η βοήθεια αλλά και η συντροφιά του Ιανού. Σπουδαίος και χρήσιμος σύντροφος ο αυστηρός Ετρούσκος αριστοκράτης Θεός. Οι στήλες του σημάδεψαν σωστά τις διαδρομές των ανθρώπων, έβαλαν τάξη στις μνήμες και τις ιστορίες. Από το ταξίδι δεν έλειψε ο φίλος Σημειολόγος. Ο Ουμπέρτο Έκο, ο δάσκαλός του, από την αρχή τον έστειλε να βοηθήσει να ξορκίσουμε μαζί την αγριάδα της πραγματικότητας.

Ο άλλος ποιητής, ο Νίκος Εγγονόπουλος, ήρθε κοντά μας και άφησε τον Μπολιβάρ του να χαιρετίσει όσους ταξιδέψαμε μαζί, όσους μίλησαν για τον βίο τους με τον τρόπο του Οδυσσέα. Αφήνοντας «τους διορθωτές της ζωής στα εφτά της Ύδρας ακρογιάλια», ακολουθώντας μαζί μας τις στήλες του Ιανού, ο ποιητής αποχαιρετά τους αναγνώστες του ταξιδιού στον χρόνο και τις άκρες της ζωής.

Λάμπρος Βαζαίος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
ΑΘΗΝΑ
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
268
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.64 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση