Ο μικρός τερματοφύλακας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο μικρός τερματοφύλακας

Νίκος Σαργκάνης

20.39€ -10% 18.35€
Δεν είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές που όταν αποσύρθηκαν από τα γήπεδα θέλησαν να γράψουν ένα βιβλίο. Όχι ένα είδιος αυτοβιογραφίας, αλλά κάτι σαν "εγχειρίδιο" που θα αναφέρεται στον ποικίλο ρόλο που έχει ένας παίκτης στην ομάδα. Μια προσπάθεια ανάλυσης αυτού του ρόλου του τερματοφύλακα του "μοναχικού ποδοσφαιριστή" με στόχο να βοηθήσει τα νέα παιδιά στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Τόλμησε ο Σαργκάνης, γιατί ήθελε, πριν απ΄ όλα, να μεταφέρει στους νέους τη μεγάλη του εμπειρία και τις γνώσεις του. Είναι μια προσφορά που θα πρέπει να εκτιμηθεί απ΄ όλους. Καλή τύχη Νίκο... (Γιάννης Διακογιάννης)

Σπύρος Ορνεράκης (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε το 1942 στα Χανιά της Κρήτης. Εργάστηκε ως γραφίστας στο χώρο της διαφήμισης και διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στη διαφημιστική εταιρεία "Μίνως". Το 1972 συνεργάζεται με το περιοδικό "Ταχυδρόμος" και ταυτόχρονα σκιτσάρει για τις εφημερίδες "Τα Νέα" και "Το Βήμα". Μετά τη μεταπολίτευση εργάσθηκε στην "Καθημερινή", στην "Πρωινή", στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", στις "Ειδήσεις", στο "Βήμα της Κυριακής" και στα "Κυριακάτικα Νέα".μ Το 1972 πήρε το δεύτερο βραβείο στην παγκόσμια έκθεση γελοιογραφίας που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Έχει ασχοληθεί με τη σκηνογραφία και τη σκιτσογραφία για το θέατρο και συνεργάστηκε με το περιοδικό "Θέατρο". Μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας απορρόφησε η εικονογράφηση βιβλίων και περιοδικών. Έχει επίσης αποδώσει σε σκίτσα, ιστορικές δίκες στη χώρα μας (το 1975 τις δίκες της δικτατορίας για το περιοδικό "Ταχυδρόμος" και το 1991 τη δίκη Κοσκωτά για την εφημερίδα "Τα Νέα"). Το 2002 και το 2004 συμμετείχε ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής, στην παγκόσμια έκθεση γελοιογραφίας στη Ρόδο. Το 2006 συμμετείχε ως μέλος της διεθνούς Κριτικής Επιτροπής στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Γελοιογραφίας που πραγματοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού. Το 1994 δημιούργησε τη σχολή σκίτσου "Ορνεράκης", στην οποία διδάσκει σκίτσο, γελοιογραφία, εικονογράφηση, κόμικς, κινούμενο σχέδιο, computer animation και computer graphics.

Νίκος Σαργκάνης

Νίκος Σαργκάνης (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Σαργκάνης αγωνίστηκε από το 1970-77 στον "Ιλισιακό", από το 1977-80 στην "Καστοριά", από το 1980-85 στον "Ολυμπιακό", από το 1985-1990 στον "Παναθηναϊκό" και από το 1990-1992 στον "Αθηναϊκό. Αγωνίστηκε με τα χρώματα της Εθνικής 59 φορές από το 1980-92. Έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή προπονητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και παρακολούθησε τα ειδικά σεμινάρια τερματοφύλακα της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας και Γενική προπονητική.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
141
Διαστάσεις:
29χ21
Βάρος:
0.699 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση