Ο λαίμαργος βασιλιάς
zoom in

Ο λαίμαργος βασιλιάς έτρωγε τα πάντα, ό,τι έβρισκε μπροστά του, από φαγητά μέχρι ρούχα... Όμως ποτέ δε χόρταινε. Μέχρι που αποφάσισε να φάει... το σκοτάδι. Τότε ήταν που η νύχτα τρόμαξε και έφερε τη νεράιδα του βουνού με το αθάνατο νερό μήπως και γιατρέψει το βασιλιά. Όμως τα πράγματα πήραν άλλο δρόμο και μια μεγάλη αγάπη γεννήθηκε ανάμεσα στο βασιλιά και τη νεράιδα. Μια αγάπη που γιατρεύει πολλά, ακόμη και τη λαιμαργία.

Μια έμμετρη, χιουμοριστική ιστορία για την ανάγκη και τη δύναμη της αγάπης.
Η εξαιρετική, εξπρεσιονιστική εικονογράφηση, με το πολύ ιδιαίτερο και ποιητικό ύφος, εστιάζει με χιούμορ στα πρόσωπα της ιστορίας εκφράζοντας εικαστικά τις συναισθηματικές περιπέτειες του λαίμαργου βασιλιά.

Κατερίνα Χαδουλού

Κατερίνα Χαδουλού (Εικονογράφος)

Η Κατερίνα Χαδουλού γεννήθηκε το 1980 στη Νάπολη της Ιταλίας. Σπούδασε Zωγραφική με δάσκαλο τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη στο ΣΤ΄ Εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, απ΄ όπου αποφοίτησε με άριστα το 2006. Από το 2003 έως και το 2008 παρακολούθησε μαθήματα στο Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου της ΑΣΚΤ με καθηγήτρια τη Λεώνη Βιδάλη. Από το 2007 έως το 2009 εκπόνησε καλλιτεχνικό έργο στο ίδιο εργαστήριο με υποτροφία του ΙΚΥ. Από το 2007 εργάζεται συστηματικά ως εικονογράφος. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους έχοντας εικονογραφήσει πάνω από εβδομήντα τίτλους. Τον Απρίλιο του 2014 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης "ena" των kaplanongalleries. Έχει συμμετάσχει σε workshops και ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε φουάρ της Ελλάδας (Art Athina 2014, 2015 και 2017, Art Thessaloniki 2016 και 2017) όσο και του εξωτερικού (SWAB Barcelona 2015, Art Madrid 2016, Art International Zurich 2016). Έχει βραβευτεί για το εικαστικό της έργο και τις εικονογραφήσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Αθηνά Δρακοπούλου (Συγγραφέας)

Η Αθηνά Δρακοπούλου γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1960 και ζει σήμερα στην Κύπρο. Σπούδασε στην Αθήνα και το εξωτερικό δημοσιογραφία, γλώσσες και κινούμενο σχέδιο. Εργάστηκε σε περιοδικά και διαφημιστικές εταιρίες. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εικαστικές εκθέσεις και έχει γράψει παιδικά θεατρικά που παίχτηκαν στην Κύπρο. "Ο λαίμαργος βασιλιάς" είναι το τρίτο βιβλίο της που κυκλοφορεί στην Ελλάδα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
30χ21
Βάρος:
0.5 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση