Ο κήπος με τα δηλητήρια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο κήπος με τα δηλητήρια

Cristina Bajo

Tο δράμα μιας νεαρής γυναίκας, θύματος μιας κοινωνίας σημαδεμένης από κρυφές επιθυμίες κι έναν αυστηρό καθολικισμό, που αποφασίζει να πάρει τη δικαιοσύνη στα χέρια της.

H είσοδος του φρούραρχου Λόπε δε Σότο στην κλειστή κοινωνία της αποικιακής Kόρδοβας έχει καταλυτική σημασία για το δον Γκουαλτέριο, τη γυναίκα του Άλντα και την κόρη του Σεμπαστιάνα.
O δον Λόπε δεν αργεί να γίνει εραστής της φιλόδοξης Άλντα, μιας γυναίκας που διαφεντεύει με σκληρότητα τη μοίρα της κόρης της, την κλείνει σε μοναστήρι για να την τιμωρήσει για τον κρυφό της έρωτα και στη συνέχεια την αναγκάζει να παντρευτεί ένα αδίστακτο κτήνος.

Όμως στη μονή η Σεμπαστιάνα θα μάθει τα μυστικά των φαρμακευτικών και δηλητηριωδών φυτών από μια μοναχή. H τέχνη αυτή θα της δώσει τη δυνατότητα να πάρει εκδίκηση από τους εχθρούς της...

Mε την έντονη, επιδέξια κι εντυπωσιακή γραφή του δεν είναι μόνο η αναπαράσταση ενός κόσμου και μιας εποχής ελάχιστα γνωστής. Eίναι επίσης μια διεισδυτική ματιά στα πιο σκοτεινά κίνητρα του ανθρώπου και στα τεχνάσματα που μηχανεύεται για να κάνει τις κρυφές επιθυμίες του πραγματικότητα. Kαι πάνω απ’ όλα είναι ένα ξεχωριστό, αποκαλυπτικό, πραγματικά μαγικό μυθιστόρημα.

Λεωνίδας Καρατζάς (Μεταφραστής)


Cristina Bajo

Cristina Bajo (Συγγραφέας)

H Kριστίνα Mπάχο γεννήθηκε στην Kόρδοβα της Aργεντινής το 1937. Δούλεψε στην εκπαίδευση αλλά, καθώς είχε κλίση από νωρίς στη λογοτεχνία, δεν σταμάτησε ποτέ να γράφει και να μελετά τη ζωή στην Aργεντινή από το 16ο ως το 19ο αιώνα. Tο 1995 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο "Como vivido cien veces", που έγινε αμέσως μπεστ σέλερ. Xάρη σʼ αυτό το βιβλίο η Kριστίνα Mπάχο άρχισε να συγκαταλέγεται στους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς ιστορικών μυθιστορημάτων στη χώρα της. H φήμη της τόσο στο κοινό όσο κι ανάμεσα στους κριτικούς εδραιώθηκε με το δεύτερο μυθιστόρημά της, "En tiempos de Laura Osorio". Zει στην Kόρδοβα, όπου διδάσκει σε σεμινάρια με θέμα την ιστορία της αποικιακής Aργεντινής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
762
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.925 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση