Ο καθρέφτης και άλλες πρόζες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο καθρέφτης και άλλες πρόζες

Γιάννης Νεγρεπόντης

14.90€ -32% 10.13€

“Το βιβλίο Ο καθρέφτης και άλλες πρόζες κατέχει μία ξεχωριστή θέση στο έργο του Γιάννη Νεγρεπόντη. Η θεματολογία ακολουθεί εκείνην της ποίησής του εκείνης της εποχής: ελίσσεται με άνεση από τη φάρσα ως την απόγνωση και από την απλή ή και αποστασιοποιημένη ανακοίνωση ως την υστερία, με κοινό γνώρισμα την ικανότητά του να δημιουργεί ατμόσφαιρα με τις ελάχιστες δυνατές λέξεις. 

 Πρόζα την πρόζα, σελίδα τη σελίδα, ο Νεγρεπόντης φωτογραφίζει τα πρόσωπα και τον χώρο της μεταπολεμικής πόλης, σχολιάζει και σατυρίζει τα παράδοξα και τα παράλογα που συμβαίνουν γύρω μας, διασκεδάζει, ανεπίτρεπτα σχεδόν, με τις καταστάσεις καθημερινής τρέλας που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Και, με τη βασανιστική ακριβολογία που χαρακτηρίει κάποτε τα ποιήματά του, αποτυπώνει τα αδιέξοδα που οδηγούν ως την δική μας, του καθενός, μοναξιά.”

Γιάννης Νεγρεπόντης

Γιάννης Νεγρεπόντης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Νεγρεπόντης γεννήθηκε στη Λάρισα, το 1930. Σπούδασε Ιστορία-αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Υπήρξε αριστερός. Την 21η Απριλίου 1967, συλλαμβάνεται και εξορίζεται για τρία χρόνια, στη Γυάρο και τη Λέρο. Καταπιάστηκε και διακρίθηκε σε όλα τα είδη του γραπτού λόγου: ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, τραγούδι, κριτική, δοκίμιο, χρονογράφημα, σάτιρα, ευθυμογράφημα, παιδικά, ραδιοφωνικό σχόλιο. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε το 1949 δημοσιεύοντας διήγημά του στο περιοδικό Ελληνική Δημιουργία, που εξέδιδε ο Σπύρος Μελάς, με το ψευδώνυμο Γ. Νικολάου. Τραγούδια του έχουν μελοποιήσει οι Μίκης Θεοδωράκης, Χρήστος Λεοντής, Λίνος Κόκκοτος και άλλοι. Πέθανε το Σεπτέμβριο του 1991.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αίγλη Ανδριτσοπούλου (Φωτογράφος)

Η Αίγλη Ανδριτσοπούλου (Αθήνα, 1989) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι επαγγελματίας στον τομέα της διαχείρισης φορέων τέχνης και πολιτισμού και φωτογράφος.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
ΑΘΗΝΑ, ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
104
Διαστάσεις:
22x15
Βάρος:
0.201 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση