Ο ήλιος της Μπρέντα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο ήλιος της Μπρέντα

Ιστορικό μυθιστόρημα

Arturo Pérez - Reverte

Φλάνδρα, 1625. Ο Ίνιγο Βαλβόα, ακόλουθος του λοχαγού Αλατρίστε στα παλιά τάγματα που πολιορκούσαν την πόλη της Μπρέντα, γίνεται μάρτυρας της παράδοσής της. Λεπτομέρειες της πολιορκίας θα αφηγηθεί δέκα χρόνια αργότερα στο φίλο του ζωγράφο Διέγο Βελάσκεθ, για τον περίφημο ομώνυμο πίνακά του.

Ακολουθώντας τον κύριό του στο τοπίο που απεικονίζεται στο βάθος αυτού του πίνακα, στην άλλη πλευρά του δάσους των λογχών, θα δούμε τον Ίνιγο Βαλβόα να πιάνει για πρώτη φορά σπαθί και αρκεβούζιο, και να μάχεται για τη ζωή του και για τη ζωή των φίλων του.

Μάχες, προκλήσεις, έφοδοι, λεηλασίες και στάσεις του ισπανικού πεζικού, θα γεμίσουν το δρόμο του μέσα από έναν κόσμο ερημωμένο από το χειμώνα και τον πόλεμο.

Δημήτρης Δημουλάς (Μεταφραστής)


Arturo Pérez - Reverte

Arturo Pérez - Reverte (Συγγραφέας)

Ο Αρτούρο Πέρεθ - Ρεβέρτε γεννήθηκε στην ισπανική πόλη Καρθαγένη το 1951. Έως σήμερα έχει συνδυάσει με ξεχωριστό τρόπο τη μάχιμη δημοσιογραφία με τη λογοτεχνία. Ως απεσταλμένος του γραπτού τύπου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης έζησε για 21 χρόνια (1973-1994) τις μεγαλύτερες διεθνείς συρράξεις της περιόδου εκείνης. Τα μυθιστορήματά του γνωρίζουν παγκόσμια επιτυχία και αρκετά έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Τα έργα του κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις "Πατάκη" και έως σήμερα έχουν εκδοθεί τα εξής: "Ο δάσκαλος της ξιφασκίας", "Ο πίνακας της Φλάνδρας", "Η λέσχη "Δουμάς"" ή "Η σκιά του Ρισελιέ", "Το αίνιγμα της Σεβίλλης", "Ο ναυτικός χάρτης", "Η βασίλισσα του Νότου", "Ο λοχαγός Αλατρίστε", "Η καθαρότητα του αίματος", "Ο ήλιος της Μπρέντα". Είναι μέλος της Ισπανικής Ακαδημίας Γραμμάτων (Real Academia Espanola [RAE]).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
277
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.37 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση