Ο ήλιος ανατέλλει για όλους
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο ήλιος ανατέλλει για όλους

Μια ιστορία δυο αντρών, σε ένα κόσμο

Παρασκευάς Σαϊτάνης

Στη μακρινή γαλλική αποικία του σημερινού Βιετνάμ, ο Ναμ Τγιέν Μπάο μαζί με πλήθος χωρικών, ένα πρωί στέκεται μπροστά στο μπαλκόνι του επιτρόπου Φρανσουά Ντεκρουά για να του ανακοινώσει την κίνηση για ανεξαρτησία του λαού του από τον αποικιοκρατικό κλοιό. Έπειτα από μία πολύχρονη περιπλάνηση ανά τον κόσμο, επιστρέφει στη γη του όπου οργανώνει την ένοπλη πάλη ενάντια στους αποικιοκράτες. Μία μακρόχρονη σχέση σφραγίζεται ανάμεσα στους δυο άντρες η οποία συνεχίζεται μέχρι τον θάνατο τους.

Παρασκευάς Σαϊτάνης (Συγγραφέας)

Ο Παρασκευάς Σαϊτάνης γεννήθηκε στην Λάρισσα το 1983. Μετά το λύκειο σπούδασε Μάρκετινγκ στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Universidad Carlos III de Madrid (UC3M) με θέμα ΄Διεθνές Εμπόριο΄. Με την συγγραφή άρχισε να ασχολείται στην εφηβεία. Τα ερεθίσματα του είναι κυρίως γενικευμένου ιστορικού περιεχομένου. Έχει γράψει συνολικά τρία βιβλία και το "Ημερολόγιο Αποικίας" είναι το πρώτο που εκδίδεται. Είναι παντρεμένος και έχει οικογένεια στο Ανόι του Βιετνάμ, απ’ όπου αντλεί μέρος των ιστοριών που εξιστορεί και αφορούν απλούς καθημερινούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα και χαρές με τους ανθρώπους που όλοι γνωρίζουμε στην καθημερινότητα μας, με τη μόνη διαφορά ότι διαβιούν σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
381
Διαστάσεις:
25χ17
Βάρος:
0.831 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Ένα βιβλίο για τους λάτρεις της ιστορίας, μιας…

★ ★ ★ ★

Ένα βιβλίο για τους λάτρεις της ιστορίας, μιας ιστορίας χωμένης στα έγκατα του ασιατικού μωσαϊκού, που ξεπηδάει σαν πραγματικότητα του σήμερα έναν αιώνα πίσω και δικαιώνει τους τολμηρούς της ζωής. Γιατί πάνω απʼ όλα αυτό που μένει είναι η αγάπη. Ελάχιστοι Έλληνες συγγραφείς κατάφεραν να διεισδύσουν με τέτοιον τρόπο στα απόκρυφα μιας πολυπληθούς ηπείρου στην οποία η καθημερινότητα αποτελεί μια συνεχή πάλη.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 16/08/2013)