Ο γυρισμός του γενίτσαρου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο γυρισμός του γενίτσαρου

Μυθιστόρημα βασισμένο σε γεγονότα

Μιχάλης Παπαδόπουλος

17.00€ -11% 15.13€

Όταν ήμουν μικρός, μου έλεγε ο πατέρας μου μια ιστορία με ήρωα κάποιον Καραγιάννη. "Τον πιάσανε", μου έλεγε, "όταν ήταν παιδί για να τον κάνουν γενίτσαρο, μα εκείνος γύρισε στο χωριό μετά
από πολλά χρόνια κι έκανε διάφορα ανδραγαθήματα. Δυο φορές γλύτωσε τη νύφη από Τούρκους που ήθελαν να την πλαγιάσουν τη νύχτα του γάμου, και σκότωσε κι έναν ληστή. Παντρεύτηκε κι έκανε πολλά παιδιά. Είχε και μια παράνομη σχέση".
Την άκουσα. Ωραίο παραμύθι, σκέφτηκα, όπως όλα τ` άλλα. Μα αργότερα, ξανάκουσα την ίδια ιστορία από άλλους χωριανούς μου. Ζήτησα λοιπόν από τον πατέρα μου να μου την ξαναπεί. Τότε κατάλαβα πως δεν ήταν παραμύθι, μα γεγονός. Με χαροποίησε δε ιδιαίτερα γιατί ο Καραγιάννης της ιστορίας ήταν πρόγονός μου.

Μιχάλης Παπαδόπουλος

Μιχάλης Παπαδόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Βυζακιά το 1949. Φοίτησε στο εκεί Δημοτικό Σχολείο και ύστερα στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Το 1966 ολόκληρη η οικογένειά του μετοίκησε στο Λονδίνο. Εκεί συνέχισε τις σπουδές του, αλλά το ξένο περιβάλλον και η άγνοια της γλώσσας τον ώθησαν να διακόψει τις σπουδές του και να ασχοληθεί με το εμπόριο. Σε ηλικία 50 ετών επανήλθε στις σπουδές του φοιτώντας στο Open University. Σπούδασε Ιστορία και Θρησκευτικά, τελειώνοντας σαν καθηγητής Θρησκευτικών. Δίδαξε Θρησκευτικά σε σχολές Μέσης Εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την αφυπηρέτησή του. Διαμένει ακόμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του, αν και η Κύπρος και το πανέμορφο χωριό του παραμένουν αποτυπωμένα κι αλησμόνητα στη μνήμη και την καρδιά του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Λευκωσία
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
424
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.638 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση