Ο γρίφος των 100 χρόνων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο γρίφος των 100 χρόνων

Ζωή, εργασία και εκπαίδευση στην εποχή της μακροβιότητας

Lynda Gratton

Andrew Scott

Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα στη Δύση έχουν πάνω από 50% πιθανότητα να φτάσουν την ηλικία των 105 χρόνων. Το προσδόκιμο επιβίωσης αυξάνεται παντού, κι αυτό συνεπάγεται ραγδαίες αλλαγές στη ζωή μας και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι κοινωνίες, οι οικονομίες και οι επιχειρήσεις.

Τι πρέπει να κάνουμε;

"Ο γρίφος των 100 χρόνων" εξηγεί πώς το μοντέλο της ζωής των τριών φάσεων (εκπαίδευση, καριέρα, συνταξιοδότηση) φτάνει στο τέλος του. Η αντικατάστασή του από μια πιο ευέλικτη και πλούσια ζωή θα είναι αναπόφευκτη.

Πόσα χρόνια θα χρειάζεται να δουλεύουμε; Τι είδους επαγγέλματα θα πρέπει να προτιμούμε; Πώς θα επανεκπαιδευόμαστε κατά τη διάρκεια της καριέρας μας; Πότε θα μπορούμε να συνταξιοδοτηθούμε -και πώς πρέπει να προετοιμαστούμε γι` αυτό; Και πόσο διαφορετικές είναι οι απαντήσεις αυτών των ερωτήσεων για πολίτες που σήμερα βρίσκονται στην ηλικία των 18, 45 ή 60 ετών;

Μέσα από αναλυτικά παραδείγματα οι συγγραφείς παρουσιάζουν όλα τα πιθανά σενάρια για το μέλλον. Προσφέρουν, έτσι, ένα πολύτιμο εργαλείο για επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, αλλά και για όποιον πολίτη θέλει να εξασφαλίσει ότι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ζωή που ο ίδιος και η οικογένειά του πιθανότατα θα απολαύσουν στο μέλλον θα αποδειχτεί ευλογία και όχι κατάρα.

Πλάτων Τήνιος (Επιμέλεια)

Ο Πλάτων Τήνιος είναι οικονομολόγος με εκτενή συγγραφική δραστηριότητα σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Lynda Gratton (Συγγραφέας)

Η Λίντα Γκράτον είναι καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων στο London Business School, όπου διδάσκει ένα μάθημα επιλογής για το Μέλλον της Εργασίας και διευθύνει ένα Πρόγραμμα Στρατηγικής Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων, το οποίο απευθύνεται σε ανώτερα στελέχη. Είναι μέλος του World Economic Forum, περιλαμβάνεται στη λίστα των 15 κορυφαίων στοχαστών από το Business Thinkers 50 και ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη καθηγήτρια για το έτος 2015 στο London Business School.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Andrew Scott (Συγγραφέας)

O Άντριου Σκοτ είναι καθηγητής Οικονομικών στο London Business School και εταίρος του All Souls College, στο Oxford University και στο Centre for Economic Policy Research, ενώ παλιότερα δίδασκε στο Harvard και στο London School of Economics. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος μακροοικονομικής πολιτικής κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών και έχει διατελέσει μη εκτελεστικό μέλος της Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Όλγα Αυγουστάτου (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
405
Διαστάσεις:
21x15
Βάρος:
0.654 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση