Ο γάμος παχαίνει!
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο γάμος παχαίνει!

Πώς ο βίος ανθόσπαρτος καταλήγει βίος παχύτερος

Edward Abramson

Στην αρχή της σχέσης σας σας φώναζε «μωράκι μου». Τώρα, με το ζόρι βρίσκει κάτι χαριτωμένο να σας πει. Ούτε που καταλάβατε πώς πήρατε τόσα κιλά. Κοιτάζετε με νοσταλγία τη φωτογραφία του γάμου σας, όπου, αιθέρια και λαμπερή μέσα στο νυφικό σας, ατενίζατε με αισιοδοξία το μέλλον πλάι στον εκλεκτό της καρδιάς σας. Τώρα το μόνο που ατενίζετε, και μάλιστα χωρίς ίχνος αισιοδοξίας, είναι η ζυγαριά σας, καθώς ανελέητα συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Γιατί ο γάμος ή μια μακροχρόνια σχέση σας παχαίνει; Είναι αλήθεια ότι ο γάμος αλλάζει τις διατροφικές μας συνήθειες. Είτε ο σύζυγός σας είναι καλοφαγάς, είτε βρίσκετε παρηγοριά στο φαγητό, λόγω έλλειψης αγάπης και επικοινωνίας στη σχέση σας, ο γάμος μπορεί να σας προσθέσει κιλά. Το συγκεκριμένο βιβλίο θα σας βοηθήσει: να ανακαλύψετε τις αλλαγές που επέφερε ο γάμος σας στις διατροφικές σας συνήθειες. Να συνειδητοποιήσετε το ρόλο που έπαιξε ο γάμος σας και η σχέση με το σύζυγό σας στα κιλά που πήρατε. Να δεχτείτε ότι το φαγητό συνδέεται με την ψυχολογική σας κατάσταση και, αρκετές φορές, λειτουργεί ως υποκατάστατο της συναισθηματικής επαφής. Να θέσετε ένα ρεαλιστικό στόχο για να διατηρήσετε σταθερό το νέο σας βάρος.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αγγελική Λάλου

Αγγελική Λάλου (Μεταφραστής)

Η Αγγελική Λάλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με κατεύθυνση Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με την επιμέλεια κειμένων, αλλά και τη συγγραφή άρθρων ως κειμενογράφος και δημοσιογράφος στον περιοδικό τύπο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εταιρείας "Εν Κύκλω", με τα μέλη της οποίας, μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε στην επιμέλεια-μετάφραση βιβλίων. Γράφει, επίσης, τακτικά στη στήλη "Κλασική βιβλιοθήκη" στο περιοδικό Ιστορικά Θέματα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται πολύ με την παιδική λογοτεχνία, είτε ως υπεύθυνη παιδικών εκδηλώσεων, είτε χάρη στη στήλη της "Με ένα βιβλίο μεγαλώνω" στην ιστοσελίδα www.childit.gr. Άρθρα της για την παιδική λογοτεχνία έχουν δημοσιευτεί και αλλού, όπως στο περιοδικό Bookstand. Έχουν εκδοθεί τέσσερις διασκευές της κλασικών παραμυθιών (Χάιντι, Τομ Σόγερ, Χοκ Φιν, Η Μαύρη Καλλονή), ενώ της αρέσει να γράφει ποίηση και παραμύθια. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό-εφηβικό μυθιστόρημα, το Τελευταίο θρανίο. Βέβαια, πάνω απ΄ όλα είναι μια τρελομαμά, που χαίρεται να μεγαλώνει μαζί με τον γιο της!

Edward Abramson (Συγγραφέας)

O Edward Abramson, Ph. D. είναι καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Chico. Ως ιδιώτης θεραπευτής με εικοσάχρονη εμπειρία, ειδικεύεται στην αντιμετώπιση διατροφικών και νευρικών διαταραχών, καθώς και περιπτώσεων κατάθλιψης. Διηύθυνε ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα για διατροφικές διαταραχές και οργάνωσε σχετικά σεμινάρια για εργαζόμενους στο χώρο της υγείας. Έχει γίνει μνεία για τη δουλειά του στα εξής έντυπα: The Washington Post, The New York Times, Reader΄s Digest, Smithsonian και Cosmopolitan. Έχει γράψει επίσης το βιβλίο Emotional Eating.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
254
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.465 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση