Ο Ευεργετινός νυν και αεί...
zoom in

"Με το βιβλίο αυτό θέλουμε να πούμε στους ανθρώπους, με βάση τα κείμενα του Ιερού Ευεργετινού, ότι η πορεία για τη Θεοκοινωνία είναι απλή. Επιθυμούμε να μιλήσουμε για την πορεία αυτή, όπως τη δίδαξε ο Χριστός και οι Απόστολοί Του. Έτσι όπως τη δίδαξαν και τη διδάσκουν με τη ζωή τους και οι σύγχρονοι Γέροντες Παΐσιος, Πορφύριος, Ιάκωβος, Αμβρόσιος, Εφραίμ και τόσοι άλλοι που ζουν ανάμεσά μας ιεροκρυφίως· Αφανείς στα μάτια των πολλών, αλλά τόσο εμφανείς στα μάτια του Θεού και των βασανισμένων ανθρώπων της εποχής μας!".

Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης (Συγγραφέας)

Ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Ιωάννης (Ιάκωβος) Κανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Αφού ολοκλήρωσε εκεί τις εγκύκλιες σπουδές του εισήχθη και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου στη συνέχεια παρακολούθησε και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές λαμβάνοντας δίπλωμα Ειδικεύσεως (master) στις Βιβλικές σπουδές. Το έτος 2017 περάτωσε με επιτυχία την διδακτορική του διατριβή στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Χειροτονήθηκε διάκονος καί ιερέας (αρχιμανδρίτης) από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρό Βαρθολομαίο και το 2006 τοποθετήθηκε Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως από τόν Μητροπολίτη και Καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιερεμία Φούντα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
94
Διαστάσεις:
16χ12
Βάρος:
0.107 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

είναι καλό και μπορεί να σε βοηθήσει! Περιγράφει…

★ ★ ★ ★ ★

είναι καλό και μπορεί να σε βοηθήσει! Περιγράφει τό νόημα τής πίστης καί τήν δύναμη τής προσευχής. Μπορεί νά σέ ταξιδέψει καί νά σέ κάνει νά προβληματιστείς!

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 21/04/2011)