Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας από την κλασσική αρχαιότητα ως τον εικοστό αιώνα. Πολιτική ιστορία και ιστορία του πολιτισμού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας από την κλασσική αρχαιότητα ως τον εικοστό αιώνα. Πολιτική ιστορία και ιστορία του πολιτισμού

Ζ πανελλήνιο συνέδριο για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας, 6-7-8 Δεκεμβρίου 2002

Συλλογικό έργο

Θώμη Σαββοπούλου

Μανόλης Γ. Βαρβούνης

17.64€ -10% 15.88€

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θώμη Σαββοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μανόλης Γ. Βαρβούνης

Μανόλης Γ. Βαρβούνης (Συγγραφέας)

Ο Μ. Γ. Βαρβούνης γεννήθηκε στη Σάμο το 1966. Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983-1988). Ειδικεύθηκε στη Λαογραφία και αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1991). Πραγματοποίησε επίσης μεταδιδακτορικές ερευνητικές σπουδές στο Universite Catholique της Louvain (Louvain-La-Neuve) του Βελγίου (1996-1997). Το 1992 εξελέγη λέκτωρ και το 1998 επίκουρος καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου διδάσκει. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει μελέτες αυτοτελώς ή σε επιστημονικά περιοδικά, τιμητικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 2005 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τον τίμησε με το οφφίκιο του "Άρχοντος Προστάτου των Γραμμάτων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας", ενώ το 2005, με σεπτή πατριαρχική απόφαση, ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητος Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου "Παναγία η Παμμακάριστος".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαρβάρα Κοντογιάννη (Συγγραφέας)

Η Βαρβάρα Κοντογιάννη είναι βιβλιοθηκονόμος και εργάζεται στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στάθης Ν. Κεκρίδης (Συγγραφέας)

Ο Στάθης Κεκρίδης γεννήθηκε στην Καβάλα, όπου ολοκλήρωσε τις στοιχειώδεις και γυμνασιακές σπουδές του. Το 1960 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1966 διορίσθηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου υπηρέτησε επί εικοσιπενταετία ως καθηγητής, γυμνασιάρχης και σχολικός σύμβουλος. Το 1989 αναγορεύθηκε αριστούχος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας). Το 1991 εκλέχθηκε Λέκτωρ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης /τμήμα Ιστορίας - Εθνολογίας, με γνωστικό αντικείμενο "Πνευματικός βίος και πολιτισμός των Βαλκανικών λαών κατά την τουρκοκρατία". Το 1997, στα πλαίσια εκπαιδευτικής άδειας, πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα σε αρχεία (Κρατικά, της Ακαδημίας Επιστημών και του Ινστιτούτου Βαλκανικών Σπουδών της Σόφιας) και βιβλιοθήκες (Εθνική "Κύριλλος-Μεθόδιος", Ινστιτούτου Βαλκανικών Σπουδών και Εκκλησιαστικής Ακαδημίας) της Βουλγαρίας. Το 1999 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας του Δ.Π. Θράκης όπου δίδαξε "Ιστορία των Βαλκανικών Λαών" και "Ιστορία του Ισλαμικού Κόσμου". Το 2002 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξεινίων χωρών του ίδιου Πανεπιστημίου, για το γνωστικό αντικείμενο "Πολιτισμός των Παρευξεινίων λαών κατά τη νεώτερη και σύγχρονη εποχή". Έχει συγγράψει, στα ελληνικά, αγγλικά και σερβικά, περισσότερες από εξήντα επιστημονικές μελέτες, μετέσχε σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ πήρε μέρος σε ερευνητικά προγράμματα ως μέλος ερευνητικής ομάδας και ως επιστημονικώς υπεύθυνος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λήδα Ιστικοπούλου

Λήδα Ιστικοπούλου (Συγγραφέας)

Η Λήδα Ιστικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1981 αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό Τμήμα Ανατολικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ρώμης. Το 1998 έγινε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου. Από το 1981 εργάζεται ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ερατώ Ζέλλιου - Μαστροκώστα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τιμόθεος Ι. Τιμοθεάδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αικατερίνη Μπεκιάρογλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάνος Καϊσίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παρασκευή Γάτσια (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ναταλία Καζακίδη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Γ. Τζιούτζια

Ελένη Γ. Τζιούτζια (Συγγραφέας)

Η Ελένη Τζιούτζια είναι κόρη γονέων που έχουν ρίζες στην Ανατολική Θράκη και τη Δυτική Μακεδονία. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το 1992 ασχολείται συστηματικά με προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της ΠΕ.ΕΚ.ΠΕ. (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) και έλαβε μέρος στο Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Γλυφάδα, 8/10/1999) με εργασία για το περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης. Έχουν δημοσιευθεί εργασίες της στο περιοδικό "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση". Από τον Οκτώβριο του 1998 έως τον Αύγουστο του 2001 εργάστηκε με απόσπαση στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προσφέροντας επικουρία στο γραφείο του καθηγητή Κυριάκου Αθανασίου και στη Βιβλιοθήκη της Σχολής. Από το 1995 έως το 2000 εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης στο περιοδικό "Μαθητής". Παράλληλα με το διδασκαλικό της έργο ασχολήθηκε με την καταγραφή ανέκδοτων μαρτυριών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό. Ως εκπρόσωπος της Ιωνικής Εστίας συμμετείχε και ως μέλος στην Οργανωτική επιτροπή του Στ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου για το Μικρασιατικό Ελληνισμό (24, 25, 26 Νοεμβρίου 2000), καθώς και στο Ζ΄, Η΄ και Θ΄ Συνέδριο, 2002, 2004, 2006 αντίστοιχα, που διοργάνωσε η Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες της περιλαμβάνονται στα πρακτικά των Συνεδρίων. Από 15-30 Μαΐου 2000 οργάνωσε την έκθεση ιστορικών τεκμηρίων για το ιστορικό Τενεκεδένιο σχολείο των προσφύγων της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης και το Δ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης. Το 2002 κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τον ομότιμο τίτλο, έκδοση του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Εκπροσωπώντας την Ιωνική Εστία, στις 6-4-2001 παρουσίασε στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιορυθμός" το βιβλίο του Δημήτρη Νικορέτζου "Κόπανος, ο Ρωμιός της Σμύρνης", με συμπαρουσιαστές τον Κώστα Ζουράρη και τη Χρύσα Αράπογλου. Στις 14-5-2001 συντόνισε την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αλέκτωρ", στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης, με θέμα "Μπροστά στην παγκοσμιοποίηση ως άτομα και ως έθνος", με ομιλητές τους καθηγητές του Α.Π.Θ. Ιωάννη Τσουκαλά, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και τον θεολόγο Αθανάσιο Παπαθανασίου. Είναι μέλος της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας "Τέχνη", του Σωματείου Φίλων Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ.ά. Από τον Νοέμβριο του 2003 έως το Νοέμβριο του 2006 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος. Ασχολείται συστηματικά με την έρευνα και μελέτη του Μικρασιατικού χώρου, καθώς επίσης και με τη συλλογή φωτογραφικού υλικού και άλλων ιστορικών τεκμηρίων για τον προσφυγικό Ελληνισμό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) (Φορέας)


Δήμος Θεσσαλονίκης (Φορέας)


Δημήτριος Στρατής (Εισηγητής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
234
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.502 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση