Ο δρόμος προς την Ολυμπία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο δρόμος προς την Ολυμπία

Το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων

Andre Bernand

47.70€ -20% 38.16€

[. . .] Για διάστημα λίγων ημερών, οι καλύτεροι αθλητές από κάθε γωνιά της Γης συναντώνται και συν-αγωνίζονται σε κλίμα ευγενούς άμιλλας και αδελφοσύνης. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δίνουν στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα να δραπετεύσει για λίγο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, από τη βαρβαρότητα που συχνά την περιβάλλει και από την απειλή των πολέμων, που δεν έχουν πάψει να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Οι αγώνες που οι αρχαίοι Έλληνες οργάνωναν αποτελούν για μας αναδρομικό μάθημα ανθρωπισμού και ανθρωπιάς. Είναι γνωστό ότι η ολυμπιακή εκεχειρία είχε ως αποτέλεσμα να αναστέλλονται οι εχθροπραξίες κατά την περίοδο τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα, οι αθλητές διαπνέονταν από την αρχή της άμιλλας, αλλά και από την ευγενή φιλοδοξία να αγγίξουν τα όρια των δυνατοτήτων τους, ή ακόμη και να υπερβούν τον εαυτό τους. [. . .]


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ανδρέας Παππάς

Ανδρέας Παππάς (Μεταφραστής)

Ο Ανδρέας Παππάς γεννήθηκε το 1950 στην Πάτρα και από το 1969 ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση και την επιμέλεια κειμένων. Από το 1977 ως το 1993 διατέλεσε συνιδιοκτήτης και διευθυντής των εκδόσεων "Υποδομή". Ως επιμελητής εκδόσεων, editor και μεταφραστής έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), καθώς και με αρκετούς εκδοτικούς οίκους (Άγρα, Αδάμ, Γνώση, Καστανιώτης, Κριτική, Νεφέλη, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Σαβάλλας, Σμίλη, κ.ά.). Το 1999 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Υποδομή" το βιβλίο του "Μεταξύ Γουτεμβέργιου και Μαρξ: 30 χρόνια με μοβ μαρκαδόρο και μολύβι 4Β". Από το 2001 διδάσκει μετάφραση κειμένων Ιστορίας, Ιστορίας του Πολιτισμού και Ιστορίας της Τέχνης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ) και από το 2002 γράφει στο ένθετο "Βιβλία" της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής".

Andre Bernand (Συγγραφέας)

O Andre Bernand, διδάκτορας κλασικής φιλολογίας και κοινωνικών επιστημών, είναι διακεκριμένος ελληνιστής. Η φήμη του είχε ως αποτέλεσμα να του ανατεθεί από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας η σύνταξη ενός χάρτη της Ελληνικής και της Ρωμαϊκής αρχαιότητας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Δερματόδετο
Σελίδες:
300
Διαστάσεις:
32x25
Βάρος:
2.398 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση