Ο δρόμος προς την Βασιλεία των Ουρανών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο δρόμος προς την Βασιλεία των Ουρανών

Μητροπολίτης Μόσχας Innokenty Veniaminov

5.00€
Κάθε πράγμα, που μας αρέσει, μας αρέσει μέχρι που να το αποκτήσουμε! Και όταν το αποκτήσουμε, μας κάνει και πλήττομε! Καλό και ελκυστικό μας φαίνεται μόνο αυτό που δεν το έχουμε! Και κάθε τι που το αποκτήσαμε, έστω και αν είναι το πιο όμορφο στον κόσμο, μας φαίνεται λίγο! Και καμμιά φορά δεν μας απασχολεί καθόλου! Και το καταφρονούμε εντελώς. Και πράγματι. Δεν υπάρχουν στον κόσμο αυτό πράγματα, που να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τέλεια τους πόθους μας. Ακόμα και να κάνει ο άνθρωπος κτήμα του ολόκληρο τον κόσμο, και να μπορέσει να τον απολαύσει ολόκληρο, όλον μαζί, μέσα σε ένα λεπτό, και πάλι δεν θα χορτάσει η καρδιά του. Γιατί η καρδιά του ανθρώπου μπορεί να ικανοποιηθεί και να χορτάσει μόνο με την αγάπη του Θεού. Και γι΄ αυτό μόνο ο Θεός μπορεί να γεμίσει την καρδιά και την ψυχή του και να σβήσει την δίψα του.
Μητροπολίτης Νικοπόλεως Μελέτιος

Μητροπολίτης Νικοπόλεως Μελέτιος (Μεταφραστής)

Ο π. Μελέτιος Καλαμαράς γεννήθηκε στην Αλαγονία της Μεσσηνίας τον Σεπτέμβριο του 1933 και πέθανε στην Πρέβεζα τον Ιούνιο του 2012. Αρχιμανδρίτης στην Καλαμάτα και στην Αθήνα, και από τον Μάρτιο του 1980 μέχρι τον θάνατό του Επίσκοπος της Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Ίσχυσε για τον π. Μελέτιο, σε όλο της το μεγαλείο, η επισήμανση του συγγραφέα Βιργκίλ Γκεοργκίου, με τον οποίο και γνωριζόταν, ότι: "Ο ιερέας δεν είναι άνθρωπος, αλλά η θυσία ενός ανθρώπου που προστίθεται στη θυσία του Χριστού. Αυτό είναι ιεροσύνη". Αυτό έδειχνε σε όλη τη διάρκεια της ιερατικής του ζωής ο π. Μελέτιος, και με όλη του τη ζωή.

Μητροπολίτης Μόσχας Innokenty Veniaminov (Συγγραφέας)

Ρώσος κληρικός που γεννήθηκε στην Σιβηρία στο χωριό Ανζίσκογιε της επαρχίας Ιρκούτσκ το 1797. Έγινε έγγαμος κληρικός και διακόνησε ιεραποστολικά την Αλάσκα και τα Αλλεούτια νησιά όπου η θυσιαστική του αγάπη τον έκανε αγαπητό καθ΄ υπερβολήν. Σχημάτισε γραμματικά και συντακτικά την γλώσσα των εντοπίων και μετάφρασε σ΄ αυτήν την Αγία Γραφή, τα Λειτουργικά Βιβλία και Πατερικά αποσπάσματα. Στην δεκαετία της παραμονής του εκεί, δεν έμεινε ούτε ένας ιθαγενής ειδωλολάτρης! Επιστρέφοντας στην Μόσχα το 1838 πεθαίνει αιφνιδίως την ημέρα της γιορτής της η πρεσβυτέρα του Αικατερίνη. Ο Μόσχας Φιλάρετος Δρόσδωφ (1782-1867) τον χειροτονεί Επίσκοπο Καμτσάτκας και Κουρίλων και Αλλεούτιων νήσων. Ποιμαίνει κατά κυριολεξίαν την αχανή, δυσπρόσιτη και παγωμένη μητρόπολή του και πάλι με θυσιαστική αγάπη καλού ποιμένα. Ιδρύει παντού σχολεία και πιστεύει ότι οι ιθαγενείς τον αγαπούν για την διδασκαλία του Χριστού και των γραμμάτων. Στις 25 Μαΐου 1868 εκλέγεται μητροπολίτης Μόσχας όπου έχει να αντιμετωπίσει άλλου είδους δυσκολίες και θέματα. Απεβίωσε το Μ. Σάββατο 31 Μαρτίου 1879.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
128
Διαστάσεις:
17χ12
Βάρος:
0.138 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση