Ο δάσκαλος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο δάσκαλος "Ευ Αγωνίζεσθαι"

Ελένη Ι. Μπερτσάτου

[...] Το βιβλίο χωρίζεται σε 4 μέρη. Στα τρία πρώτα σκιαγραφείται η μορφή του Δασκάλου, οι οραματισμοί του, οι εξομολογήσεις του, οι προτάσεις του για την εξυγνίαση του Αθλητισμού.
Το Δ΄ μέρος αφιερώνεται στην Ολυμπιακή Ιδέα, θεματοφύλακας της οποίας είναι η Ελλάδα και προτείνονται διάφορα μέτρα για την αντιμετώπιση μερικών αντιαθλητικών φαινομένων (εμπορευματοποίηση, ντόπινγκ κ.λπ.).
Γενικά πρόκειται για ένα θαυμάσιο βιβλίο, που, παρά τον τίτλο του δεν είναι αυτοβιογραφία του Δασκάλου αλλά πηγή άντλησης χρήσιμων διδαγμάτων και πληροφοριών σχετικών με την εξέλιξη και το μέλλον του Ελληνικού αθλητισμού. [...]

Χάρης Σ. Πάτσης

Ελένη Ι. Μπερτσάτου

Ελένη Ι. Μπερτσάτου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Μπερτσάτου γεννήθηκε στο Σκουροχώρι Ηλείας. Ασχολήθηκε με το γράψιμο από μικρή ηλικία λόγω της ανάγκης της για εσωτερική αναζήτηση. Συμμετείχε πολλές φορές σε λογοτεχνικούς και ποιητικούς διαγωνισμούς, διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε αρκετές ανθολογίες. Έχει πάρει δύο πρώτα βραβεία για τα διηγήματα "Πρόσωπα - Η τριανταφυλλένια" και "Μια παράξενη ιστορία" αλλά και το 2ο βραβείο για το διήγημα "Μια συνηθισμένη μέρα" στο διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας το 2006 του ΠΟ.ΚΕ.Α.ΤΕ. Το 2007, στο λογοτεχνικό διαγωνισμό του περιοδικού "Ύφος" έλαβε έπαινο για το ταξιδιωτικό δοκίμιο "Οδοιπορικό στην Αίγυπτο". Διηγήματά της αλλά και άρθρα της για αθλητικά θέματα, έχουν φιλοξενηθεί σε σελίδες πολιτιστικών εφημερίδων και περιοδικών. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.). Παράλληλα, ασχολείται με τον αθλητισμό και είναι δρομέας αντοχής. Εργάστηκε στο ιδιωτικό τομέα στον Όμιλο Επιχειρήσεων Λάτσης και στην εταιρεία ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε.. Επίσης διετέλεσε γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας (International Society of Mastology). Για τρία χρόνια εργάστηκε ως εθελόντρια γραμματέας στο Σύνδεσμο Suzan Commen.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
223
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.361 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση