Ο δαίμονας του Λαπλάς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο δαίμονας του Λαπλάς

Adam Fawer

Όταν πέφτει το σκοτάδι, ο Ντέιβιντ Κέιν περιπλανιέται στις υπόγειες χαρτοπαιχτικές λέσχες του Μανχάταν, σ΄ έναν κόσμο γεμάτο ρίσκα, εμμονές και απρόβλεπτες συντριβές, κερδίζοντας περισσότερα απ΄ όσα χάνει. Ένα βράδυ όμως χάνει τον έλεγχο. Στην προσπάθειά του να ξανακερδίσει την ισορροπία του, συμφωνεί να πάρει μέρος σ΄ ένα τρομαχτικό πείραμα, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ένας άνθρωπος που μπορεί να γνωρίζει το παρελθόν και το παρόν και να προβλέπει το μέλλον: Ο Δαίμονας του Λαπλάς. Ο Κέιν ανακαλύπτει ότι μπορεί να "δει" τις πιθανές εκβάσεις των γεγονότων και να επηρεάσει το μέλλον με τις ενέργειές του. Αυτό το χάρισμα, όμως, θα τον βάλει σε νέες περιπέτειες.

Ο Πιερ - Σιμόν Λαπλάς οραματίστηκε το 1814 το Δαίμονα του Λαπλάς, έναν υποθετικό "δαίμονα" που, αν γνώριζε την ακριβή θέση του κάθε ατόμου στο σύμπαν, τότε θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους νόμους του Νεύτωνα για να αποκαλύψει όλη την πορεία των κοσμικών γεγονότων, του παρελθόντος και του παρόντος: "Αν θεωρηθεί για μια στιγμή ότι υπάρχει μια νοημοσύνη ικανή να κατανοήσει όλες τις δυνάμεις που κινητοποιούν τη φύση, καθώς και την αντίστοιχη κατάσταση των όντων που τη συνθέτουν, θα περιέκλειε στον ίδιο μαθηματικό τύπο τις κινήσεις των μεγαλύτερων ατόμων. Αφού γι΄ αυτήν τίποτα δε θα ήταν αβέβαιο, το μέλλον, όπως ακριβώς και το παρελθόν, θα φάνταζε στα μάτια της ως παρόν".

Αντώνης Καλοκύρης (Μεταφραστής)


Adam Fawer

Adam Fawer (Συγγραφέας)

Ο Άνταμ Φάουερ έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια κι έλαβε ένα ΜΒΑ από το Standford Graduate School of Business. Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής του με τις επιχειρήσεις, ο Φάουερ εργάστηκε για μια πλειάδα εταιρειών ανάμεσα στις οποίες η Sony Music, η J. P. Morgan και πιο πρόσφατα η About.com, στην οποία ήταν και ο κύριος υπεύθυνος λειτουργίας της. "Ο δαίμονας του Λαπλάς" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και έχει ήδη μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες. Ο Φάουερ ζει στη Νέα Υόρκη με τη σύντροφό του, τη Μέρεντιθ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
584
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.688 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση