Ο Άγιος Βασίλειος
zoom in
7.96€ -11% 7.08€

Ποια είναι η αληθινή ιστορία για τον άγιο Βασίλη; Υπάρχει ή όχι; Έρχεται από τη Λαπωνία ή από την Καισαρεία; Είναι χοντρούλης και κοκκινοντυμένος ή ένας από τους Τρεις Ιεράρχες;
Το βιβλίο αυτό μαθαίνει στα παιδιά με εύκολο και χαρούμενο τρόπο τη ζωή του αληθινού αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, την ιστορία της Βασιλειάδας και της Βασιλόπιτας όπως μας έχουν διασωθεί από τις εκκλησιαστικές πηγές και την ορθόδοξη παράδοσή μας.
Περιέχει αποσπάσματα από τους λόγους του αγίου,τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ενώ ψυχαγωγεί ευχάριστα τους μικρούς αναγνώστες με διάφορες δραστηριότητες στις τελευταίες σελίδες.

Αθηνά Ντάσιου - Γιάννου

Αθηνά Ντάσιου - Γιάννου (Συγγραφέας)

Η Αθηνά Ντάσιου Γιάννου είναι πτυχιούχος νηπιαγωγός του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ σπουδάζει θεολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο. Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά) και είναι επίσης καθηγήτρια αγγλικών και μουσικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συγγραφής και λογοτεχνίας. Υπήρξε για πολλά χρόνια παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, με εκπομπές που απευθύνονταν στο παιδί, και στην ελληνική ιστορία, ενώ δημοσιεύει εργασίες της και άρθρα σε περιοδικά λογοτεχνικού, παιδαγωγικού και θρησκευτικού περιεχομένου. Είναι μέλος στην συντακτική ομάδα του χριστιανικού περιοδικού "Η Ζωή του Παιδιού" και σε διάφορες λογοτεχνικές ενώσεις. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους και βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Αναζήτηση, Άθως, Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Βολονάκη κ.ά. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Ένωσης Ελλήνων Επιστημών. Από το 2012 διατηρεί τον δικό της εκδοτικό οίκο και χριστιανικό βιβλιοπωλείο στο Ίλιον. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννα Σ. Δερβίση (Εικονογράφος)

Η Ιωάννα Σ. Δερβίση γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε στην Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και παράλληλα έκανε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής και βυζαντινής μουσικής. Παρακολούθησε συστηματικά την αγιογραφία στο εργαστήρι του Ιδρ. Γουλανδρή Χορν με δάσκαλο τον π. Στ. Σκλήρη. Στη συνέχεια μελέτησε και ασχολήθηκε με την κατασκευή ξυλογλύπτων και υαλοπινάκων (vitro). Από το 1999 σπουδάζει Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Δραστηριοποιείται στο χώρο της αγιογραφίας της ζωγραφικής και της εικοογράφησης βιβλίων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
40
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.272 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση