Ο αδερφός μου ο προδότης
zoom in

"Σαν δεν έβγαλαν τίποτα από το στόμα του, τον πήραν στο ανακριτήριο. Τον πέρασαν από ηλεκτροσόκ, από τη φάλαγγα, από το χοροπήδημα στο στομάχι. Δε λύγισε. Άντεξε, δε μίλησε. Του ξερίζωσαν τα μισά νύχια. Έχασε τις αισθήσεις του, μα πάλι δε λύγισε.
Στο τέλος τον έβαλαν στον πνιγμό. Τον κρατούσε ο βασανιστής από τα μαλλιά, βουτούσε το πρόσωπό του σε μια μεγάλη βαρέλα γεμάτη νερό. Τον κρατούσε βουτηγμένο μέχρι που κόντευε να κοπεί η αναπνοή του. Τον έβγαζε ν` ανασάνει.Τον βούτηξε και τον ξαναβούτηξε. Την τέταρτη φορά λύγισε. Κόντεψαν να σπάσουν τα πνευμόνια του. Είχε και τη δύσπνοιά του. Δεν άντεξε άλλο..."

Νίκος Γ. Καλέντης (Υπεύθυνος Σειράς)


Κώστας Γιωργαλλίδης

Κώστας Γιωργαλλίδης (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Γιωργαλλίδης είναι ποιητής, πεζογράφος, ζωγράφος και χαράκτης. Γεννήθηκε στην Πάνω Ζώδια της Κύπρου το 1938. Σπούδασε δημόσια διοίκηση με υποτροφία στην Αγγλία και διοίκηση επιχειρήσεων στην Αμερική. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και του επαγγελματικού τίτλου του Μέλους του Βασιλικού Ινστιτούτου Μεταφορών της Βρετανίας. Υπηρέτησε στη Δημόσια Διοίκηση της Κύπρου για 43 χρόνια (1955-1998) σε διάφορες ανώτερες θέσεις, σε διάφορα Υπουργεία και Υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων: Γραμματέας της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (1988-90), Έπαρχος (Περιφερειάρχης) Πάφου (1990-96) και Έπαρχος Λευκωσίας (1996-98). Ταξίδευσε σε πολλές χώρες, μετέσχε σε επίσημες αποστολές και εκπροσώπησε την Κύπρο σε διεθνή συνέδρια. Έλαβε ενεργό μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου (1955-59) και στην απόκρουση της Τουρκικής ανταρσίας (1963-64) ως διμοιρίτης καταδρομών στην εθελοντική εθνοφρουρά. Με τη λογοτεχνία και την τέχνη ασχολείται από το 1955 και συνεργάζεται με λογοτεχνικά περιοδικά και άλλα έντυπα στην Κύπρο και το εξωτερικό. Ποίησή του μεταφράστηκε σε ξένες γλώσσες. Το 1972 πήρε το πρώτο βραβείο σε Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό. Έργα του: "Στην κόψη", διηγήματα, 1990 (εξαντλημένο), "Ανορθόγραφα συνθήματα", ποιήματα, 1992, "Διαζεύξεις", ποιήματα, 1996. Ανέπτυξε έντονη πνευματική και πολιτιστική δραστηριότητα και με δική του πρωτοβουλία και αρωγή ιδρύθηκε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου. Έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις τέχνης στην Κύπρο και το εξωτερικό και έκαμε πέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής: τέσσερις στην Κύπρο και μία στην Αθήνα (Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός"). Έργα του βραβεύτηκαν στη 16η Πανελλήνια Έκθεση Ζωγραφικής 1996 ("Παρνασσός"). Διετέλεσε πρόεδρος πολλών Σωμάτων και Επιτροπών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Κολεγίου Τέχνης. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου (ΕΚΑΤΕ), του Κυπριακού ΠΕΝ, της Εταιρείας Λογοτεχνών Πάφου, της Εθνικής Εταιρείας Λογοτεχνών Κύπρου, του Πνευματικού Ομίλου Κύπρου κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
248
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.368 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση