Ντεζιρέ
zoom in

Την αγάπησαν δυο άντρες. Λίγα χρόνια αργότερα ο ένας έγινε Αυτοκράτορας των Γάλλων, ο άλλος ίδρυσε τη βασιλική δυναστεία της Σουηδίας.
Οι δυο παλιοί σύντροφοι στα οδοφράγματα της Γαλλικής Επανάστασης, ο Βοναπάρτης κι ο Βερναδότης, πολέμησαν μαζί στις μάχες που άλλαξαν το χάρτη της Ευρώπης.
Ανάμεσά τους η Ευγενία Ντεζιρέ Κλαρί, κόρη ενός εμπόρου μεταξωτών από τη Μασαλία, που δεν ξέχασε ποτέ την πρώτη της αγάπη, το στρατηγό Βοναπάρτη, μα την ψυχή της τη χάρισε στον μοναχικό Βερναδότη.
Απ΄ το Παρίσι στο Ανόβερο κι από κει στο Μερίενμπουργκ, μέσ΄ από τα σαλόνια με την ανάλαφρη ηθική του Διευθυντηρίου, μέσ΄ από αιματοβαμμένα πεδία μαχών, ίντριγκες και συνωμοσίες, η μικρούλα Ντεζιρέ έφτασε στην παγωμένη Στοκχόλμη κι ανέβηκε στο θρόνο της Σουηδίας. Με οδηγό πάντα την αγάπη. Κι ο απλός λαός τη βάφτισε Κυρά της Ειρήνης.
Μια αθάνατη ιστορία έρωτα και ψυχικής δύναμης που άνθισε μέσα στις φλόγες αμέτρητων πολέμων, στις βασιλικές κι αυτοκρατορικές αυλές, σε στιγμές χαράς κι απέραντου πόνου, μέχρι να βρει τη δικαίωσή της.

Anne - Marie Selingo (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ν. Στανής (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
655
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.805 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση