Ντάλβα
zoom in
19.08€ -22% 14.88€

Η Ντάλβα, κόρη μεγαλοκτηματία της Μοντάνα με ινδιάνικο όμως αίμα στις φλέβες της, είχε στα νεανικά της χρόνια έναν παθιασμένο ερωτικό δεσμό μ` ένα νεαρό πανέμορφο αλλά δαιμονικό Ινδιάνο, ο οποίος σύντομα χάθηκε απ` τη ζωή της κυνηγώντας τα οράματα του.
Όμως απ` αυτόν το δεσμό γεννιέται ένας γιος που, επειδή είναι νόθος, ο παππούς της Ντάλβα την αναγκάζει να τον δώσει για υιοθεσία.
Η Ντάλβα τραυματισμένη από την εξαφάνιση του αγαπημένου της και από τη βίαιη απόσπαση του γιου της περνά τα χρόνια της αναζητώντας και τους δυο.
Κάποια στιγμή βρίσκει τον πατέρα του παιδιού της, αλλά είναι πολύ αργά, αφού αυτός μετά από μια έσχατη ερωτική νύχτα μ` αυτήν διαλέγει την αυτοκτονία.
Ο θάνατος αυτός ορφανεύει την Ντάλβα, στην οποία δεν απομένει πια παρά μία μόνο ελπίδα. Να βρει το γιο της. Αλλά θα τον βρει;

Βαγγέλης Κατσάνης (Μεταφραστής)


Jim Harrison

Jim Harrison (Συγγραφέας)

Ο Τζιμ Χάρισον, αμερικανός συγγραφέας και ποιητής, γεννήθηκε στο Μίσιγκαν στις 11 Δεκεμβρίου 1937. Ξεκίνησε ως ποιητής και θεωρήθηκε απ΄ τους καλύτερους, αλλά μετά από μερικές ποιητικές συλλογές -όλες τους σημαντικές- στράφηκε προς το μυθιστόρημα χωρίς όμως να εγκαταλείψει την ποίηση. Θεωρείται ένας από τους εκπροσώπους της σχολής "macho", η οποία συνεχίζει την παράδοση του Χεμινγουαίη, όπου τα πάντα παρουσιάζονται από την αντρική σκοπιά κι όπου θεοποιείται η σωματική ρώμη και εκθειάζονται οι "αντρικές" συνήθειες -πιοτό, όπλα, κυνήγι και βία-. Γι΄ αυτόν το λόγο το μυθιστόρημά του "Ντάλβα" χαιρετίστηκε ως αποκάλυψη, αφού σ΄ αυτό το κεντρικό πρόσωπο είναι γυναίκα. Ο λόγος του Χάρισον είναι λυρικά ποιητικός και τα περισσότερα μυθιστορήματα του εκτυλίσσονται στις αχανείς εκτάσεις των Βορειοδυτικών περιοχών των ΗΠΑ. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Μαρτίου 2016, σε ηλικία 78 ετών, στην Αριζόνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
493
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.608 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση