Νοστράδαμος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νοστράδαμος

Όλες οι προφητείες από σήμερα έως το 2105

Mario Reading

«Σίγουρα θα ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία για τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους να άνοιγε το βιβλίο αυτό, και να ανακάλυπτε ότι ένας μάντης το 16ου αιώνα στη Γαλλία είχε προβλέψει την απόπειρα δολοφονίας ενός σημαντικού παγκόσμιου ηγέτη κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Αν ο κ. Bush είναι σώφρων (και οφείλουμε να υποθέσουμε ότι είναι), θα διαβάσει το τετράστιχο 10/26 - 2006- 2008 πάρα πολύ προσεκτικά, και θα πάρει εκείνα τα έκτακτα μέτρα που χρειάζονται ώστε να διασφαλισθεί η μη επαλήθευση της προφητείας σε σχέση με εκείνον. Όμως, ο πρόεδρος Μπους, όπως και οι άλλοι Αμερικάνοι πρόεδροι σε όλη την ιστορία της χώρας, έχει συνηθίσει να δέχεται απειλές. Βρίσκεται υπό την προστασία της περισσότερο έμπειρης υπηρεσίας ασφαλείας στον κόσμο. Η Μυστική Υπηρεσία, η οποία ιδρύθηκε το 1865 για την καταπολέμηση της παραχάραξης, περιφρουρεί κάθε Αμερικάνο πρόεδρο από το 1901, τη χρονιά κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Γουίλιαμ ΜακΚίνλι, ο τρίτος κατά σειρά πρόεδρος που έπεφτε νεκρός σε μια περίοδο μόλις τριάντα έξι ετών. Μόλις πληροφορήθηκαν το θάνατό του, οι αρχές αντιλήφθηκαν ότι κάτι ήταν πραγματικά «σάπιο στο κράτος της Δανίας» και αποφάσισαν να λάβουν επείγοντα μέτρα για να σταματήσει η πολιτική αιμοραγία.

Η Μυστική Υπηρεσία, από την ίδρυση της έχασε μόνον έναν ακόμη πρόεδρο κατά τη διάρκεια του αιώνα, όμως αυτός ήταν, ας μου επιτραπεί η λέξη, ένα κελεπούρι. Μιλώ φυσικά για τον Τζον Φ. Κέννεντυ, του οποίου η δολοφονία, στις 22 Νοεμβρίου 1963, εγκαινίασε μιαν ολόκληρη νέα περίοδο πολιτικής παράνοιας. Έκτοτε, υπήρξαν αρκετά παραλίγο χτυπήματα, με περισσότερο σημαντική την απόπειρα εναντίον του Ρόναλντ Ρίγκαν. Όμως, εν γένει, η Μυστική Υπηρεσία υπήρξε ιδιαίτερα αποτελεσματική στην προστασία των Αμερικάνων Αρχηγών του Κράτους και των οικογενειών τους - με μόνη αξιοσημείωτη εξαίρεση εκείνη εναντίον του αδελφού του προέδρου Κέννεντυ, Ρόμπερτ, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο Λος Άντζελες, το 1968."

(απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου)

Κατερίνα Ψαρρού (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
352
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.47 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση